Святослав Юраш: Стамбульська конвенція – потворність постмодерну

Експертиза
24.06.2020
Святослав Юраш: Стамбульська конвенція – потворність постмодерну

Стамбульська конвенція має вражаюче лобі у владних і громадських структурах. Ще б пак! Коли ти протягуєш через Раду Європи всі постмодерні мрії під благочинними назвами, з якими неможливо сперечатись та з якими ніяк не допомагаєш, то тяжко від цього відмовлятись. Треба тільки повторювати брехню, поки вона не стане правдою, як казали горезвісні діячі.

Так і у нас сталось.

Лобісти Стамбульської конвенції знають, що…
– формулювання конвенції і ідеологеми там закладені не мають нічого спільного з проблемою насильства проти жінок;
– жодних інструментів чи ресурсів для боротьби з злом, яким є домашнє насильство, конвенція не додає;
– статистика по домашньому насильству найгірша саме у країнах Євросоюзу, які ратифікували конвенцію.

Але вони продовжують брехати про легке рішення, яким є ця ратифікація. Брешуть на всіх рівнях державного керівництва. От ми і маємо зараз новий раунд боротьби за правду.

А правдою є те, що є системні проблеми з виконанням давно-існуючих законів щодо домашнього насильства. І з цим «Стамбул» не допоможе.
Правдою є те, що Україна займає одне з перших місць серед європейських країнах по розлученнях. І «Стамбул» це не змінить.
Правда – глибинна і невирішена біда алкоголізму, яка і веде до забуття уроків, яких нас вчать ще змалечку. І саме алкоголь є головною причиною жорстокості в середині родини. А «Стамбул» цього навіть не згадує.

Правдою є те, що далеко не всі країни Європейського Союзу ратифікували цей дикий постмодерн. І що в Європі на цю тему йде активна дискусія.

А ще правдою є вічні цінності українського народу. Які і будуть в основі справжніх дієвих зусиль у протидії злу домашнього насильства.

І тому, дуже вдячний ціннісному громадському середовищу, справжнім експертним колами та незмінному фундаменту нашої нації – українським церквам. Зокрема, Всеукраїнській Раді Церков і релігійних організацій за підтвердження позиції з цього питання. Позицію, яку абсолютна більшість народних депутатів чують, поважають та відстоюють в парламенті.

Саме через все це, найбільше в історії парламентське об‘єднання «Цінності. Гідність. Родина» направило ряд офіційних звернень:
1. Представництву ООН в Україні, яке вражає своїми заявами по цій міжнародній неправді.
2. Президенту Україні з поясненнями щодо позиції, висловленій у відповідь на маніпулятивну петицію на сайті Офісу Президента.
3. Міністру Закордонних Справ з позицією та деталізацією цією історії та ризиків, які постмодерна Стамбульська конвенція несе.
4. Міністру Соціальної Політики з зауваженнями щодо її позицій висловлених в медіа на цю тему.

Окрім того під кураторством співголови нашого міжфракційного об’єднання Ірина Констанкевич наш офіс проаналізує і запропонує рішення до можливих недосконалостей у чинному законі щодо домашнього насильства. Також працюємо з іншими державними орґанами щодо реальної боротьби.

Із цими пропозиціями та реальними рішеннями ми будемо в наступні п’ять років сприяти справжній протидії жаху, яким є домашнє насильство та інші негаразди української сім‘ї. А не вестись на брехню за якою йде перемелювання вічних інституцій та сприяння ерозії українській сім‘ї та суспільства.

Святослав Юраш, Народний депутат України, співголова міжфракційного об’єднання «Цінності. Гідність. Родина».

Читайте також аналітику Марини Медведєвої, доктора юридичних наук, резидента Кабінету експертів:

“СТАМБУЛЬСЬКА КОНВЕНЦІЯ: ЮРИДИЧНА ЕКСПЕРТИЗА ДОКУМЕНТУ”

 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram