Що насправді відбувається зараз у Бахмуті? Юрій Сиротюк у Кабінеті експертів

Експертиза
23.03.2023
Що насправді відбувається зараз у Бахмуті? Юрій Сиротюк у Кабінеті експертів

Юрій Сиротюк – екс-депутат Верховної Ради України та Київської міської ради, а нині старший солдат ЗСУ, який воює у Бахмуті. У студії Кабінету експертів, Юрій розкриє ширму того, що відбувається у Бахмуті. У яких умовах воюють солдати, побут, їжа та відповість на питання, чи точно потрібно Україні й далі боротися за Бахмут.

До початку повномасштабного вторгнення старший солдат був депутатом. Проте почувши вибухи 24 лютого, чітко вирішив, що піде добровольцем. Починаючи з того рішення «самомобілізуватись» й донині гість програми служить у Збройних Силах. На сьогодні це найгарячіша точка в Україні. Останні 9 місяців перебуває у Бахмуті. Постійні бої, доби без сну, замість ліжка – спальники, і це лише мала частина того, що розповів Юрій Сиротюк у студії Кабінету експертів.

Як зазначає гість: «Якщо ми втрачаємо позицію, ми мусимо її відбити», це бахмутська філософія. Оскільки на війні кожен може втратити життя, солдатам потрібно пояснювати, що є більш ціннішим, ніж їхнє життя. Наразі, кожен військовий має особисту мотивацію: сім’я, рідні, «за Бучу», землю. Не існує загальної мотивації для цілого війська. Тому, на думку старшого солдата, держава повинна запропонувати варіанти, як пояснювати солдатам головні пріоритети.

Також про недостачу капеланів, внутрішні правила війська та найголовніше, які цінності бійців у Бахмуті? Про це все та більше переглядайте у новому насиченому випуску Кабінету експертів з старшим солдатом Юрієм Сиротюком.

Нагадаємо, що Кабінет експертів – це аналітичний центр руху “Всі разом!” Його резиденти генерують нові ідеї і реалізують найкращі рішення для державних трансформацій і суспільних перетворень. Щотижня ютуб-канал Кабінету експертів публікує свіжі аналітичні прогнози профільних галузевих експертів. Кожний коментар, інтерв’ю чи тематична програма, які представлені на нашому каналі, провокують широкий дискурс і суспільний резонанс. Нестандартний погляд на соціально-політичні, економічні та культурні процеси в Україні, обговорення проектів готових рішень, актуальні коментарі про головне тощо. Тільки тут концентруються авторитетні думки найкращих експертів України.

Телеграм-канал ведучого програми: https://t.me/ruslanstory

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram