Щеплення – всім: що насправді думають і говорять переконані антивакси

Експертиза
23.09.2020
Щеплення – всім: що насправді думають і говорять переконані антивакси

Новий випуск програми КАБІНЕТ ЕКСПЕРТІВ. Тема: “Вакцинація”. Гість у студії: Сергій Гула, резидент Кабінету експертів, адвокат.
Під час програми есперти обговорили проблему вакцинування в Україні. Впродовж останніх років, рівень довіри до щеплень в українців критично знизився. Причиною стали неякісні вакцини, які стали причинию травматизації дітей та навіть летальних наслідків.

Сергій Гула, навів приклади судових рішень та реальних історій, коли щеплення стало причиною втрати дітей або їхнього здоров’я. Держава реалізує лобістську політику замовлену фармакологічними кампаніями, яка просуває інтереси ринку вакцин. При цьому ніхто не відповідає за їхню якість і наслідки. Треба хазначити, що щеплення не є виключним злом. Вони позитивні там, де існує повна обізнаність батьків про можливі побічні дії від вакцинування та вільне право обирати: робити щеплення своїй дитині чи ні.Питання всеохоплюючої вакцинації населення пересікається з природнім правом на життя та вільний вибір. І в жодному разі не може бути примусовим.

Дивіться новий випуск програми КАБІНЕТ ЕКСПЕРТІВ: “Вакцинація”:

Антивакцинний рух є всесвітнім. Тому що фармакологічне лобі присутнє всюди. Але за кордоном дежавою передбачені компенсації постраждалим, на випадок неякісної вакцини. При цьому, уряд офіційно оприлюднює інформацію про статистику кількості таких постраждалих. В Україні замовчується справжня цифра дітей, які загинули чи були травмовані внаслідок щеплень. Це недопустимо! Держава має стати чесною в діалозі про щеплення зі своїми громадянами.

“Найголовніший виклик для нашого суспільства – це розуміння де є правда, а де брехня. Такого періоду брехні та інформаційної маніпуляції, як зараз – переконаний, — ще ніколи не було! Тому розуміння справжності та правдивості процесів, які відбуваються – це найбільший виклик. А для цього потрібно зберігати критичне мислення”, – зазначив Сергій Гула.

У висновку, експерти обговорили необхідні зміни,я кі мають відбутися в урядовій політиці щеплень.

Читайте також метеріал Віталія Виноградова, аналітика Кабінета експертів: “Тотальна вакцинація: викриваємо справжні наміри влади”. 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram