Шахрайські схеми у законопроєкті № 9103. Віталій Коломієць у Кабінеті експертів

Експертиза
16.06.2023
Шахрайські схеми у законопроєкті № 9103. Віталій Коломієць у Кабінеті експертів

Про відкриті двері для шахрайства через законопроєкт «Про реєстровані партнерства» № 9103 говоримо у студії Кабінету експертів. Адвокат та юрист Віталій Коломієць детально пояснює, що написано у змісті і чому це можна вважати шахрайством або «податковою оптимізацією».

До прикладу, абзац законопроєкту пропонує назвати партнерство сім’єю незалежно чи проживають люди разом та чи ведуть спільне господарство. Також надає ті самі права та пільги, що має сім’я на рівні законодавства в Україні. «Реєстроване партнерство дозволяє користуватись податками, пільгами як для подружжя. Також дозволяє переписувати своє майно без жодних обмежень та дискримінації, в тому числі не сплачувати податки», – розповідає гість студії.

Автори проєкту Закону цілеспрямовано внесли у зміст регуляцію розпорядження майном. «От уявіть, бізнес партнери ведуть спільний бізнес. Фактично, згідно змісту проєкту Закону, вони теж можуть набути цього партнерства і не сплачувати податки», – сказав експерт.

Ведучий Руслан Кухарчук зауважує: «Відкриваються безліч можливостей для шахрайських схем, переписування заводів, параходів та іншого майна».

У випуску Кабінету експертів детально аналізуємо всі наведені аргументи авторів законопроєкту № 9103. Починаючи з пояснювальної записки та змісту проєкту Закону, майна, медичного огляду та закінчуючи розпорядження тілом при смерті. Що насправді написано у змісті та що намагаються просунути через «реєстровані партнерства»?

Нагадаємо, що Кабінет експертів – це аналітичний центр руху “Всі разом!” Його резиденти генерують нові ідеї і реалізують найкращі рішення для державних трансформацій і суспільних перетворень. Щотижня ютуб-канал Кабінету експертів публікує свіжі аналітичні прогнози профільних галузевих експертів. Кожний коментар, інтерв’ю чи тематична програма, які представлені на нашому каналі, провокують широкий дискурс і суспільний резонанс. Нестандартний погляд на соціально-політичні, економічні та культурні процеси в Україні, обговорення проектів готових рішень, актуальні коментарі про головне тощо. Тільки тут концентруються авторитетні думки найкращих експертів України.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram