Секс у шлюбі, порнографія, індустрія пікантних іграшок і ще 20 питань про ЦЕ. Марія Єршова у Кабінет експертів

Експертиза
06.06.2024
Секс у шлюбі, порнографія, індустрія пікантних іграшок і ще 20 питань про ЦЕ. Марія Єршова у Кабінет експертів

Експерт Марія Єршова у новому випуску розповідає, що відсутність сексуального життя між чоловіком та жінкою тривалий час ставить сім’ю під удар. У програмі Кабінет експертів говоримо про секс у подружжі, як навчитись про нього говорити, порнографію та індустрію пікантних іграшок.

На початку визначили, що таке «сексологія», «статевість» і «сексуальність». Марія Єршова, психолог, сексолог та резидент Кабінету експертів, говорить: «Сексологія – це не наука про техніку сексу. Насправді вона розглядає міжстатеві взаємини, і загалом між людьми, як будувати ці взаємини. Звісно, сексологія як наука не може існувати без психології».

Також у випуску зауважили, що говорити про секс у шлюбі потрібно. Адже якщо цього не робити може виникнути сексуальне життя на стороні. «Непоганою є практика коли подружжя ділиться своїми враженнями після статевого акту не одразу. Вже згодом можете сказати, що подобається, що ні або що можна змінити», – зазначає пані Марія. Проте додає, якщо ваші враження однозначно позитивні, говоріть про це відразу.

Зокрема згадали про вимушені обставини в яких опинились сім’ї від початку повномасштабної війни. А саме, довготривалі стосунки на відстані. Дружини з дітьми опинились закордоном, чоловіки лишились в Україні. Сексолог Марія Єршова категорична у цьому питанні. «Я не вірю в те, що можна місяцями не мати статевих актів і зберігати здорові шлюбні стосунки», – сказала вона. Фактично, ця теза є закликом до жінок та чоловіків для пошуку шляхів возз’єднання свого подружжя.

Більше відповідей на делікатні питання – дивіться у новому випуску програми Кабінет експертів.

Нагадаємо, що Кабінет експертів – це аналітичний центр руху “Всі разом!”. Його резиденти генерують нові ідеї і реалізують найкращі рішення для державних трансформацій і суспільних перетворень. Щотижня ютуб-канал Кабінету експертів публікує свіжі аналітичні прогнози профільних галузевих експертів. Кожний коментар, інтерв’ю чи тематична програма, які представлені на нашому каналі, провокують широкий дискурс і суспільний резонанс. Нестандартний погляд на соціально-політичні, економічні та культурні процеси в Україні, обговорення проектів готових рішень, актуальні коментарі про головне тощо.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram