Руслан Кухарчук розповів, хто просуває легалізацію канабісу

Експертиза
15.06.2022
Руслан Кухарчук розповів, хто просуває легалізацію канабісу

Минулого тижня Кабмін проголосував законопроект щодо легалізації канабісу, а вчора цей документ екстрено підтримав парламентський комітет по здоров’ю нації. За останні кілька років лобісти намагаються просунути його вже вп’яте, щоразу отримуючи спротив від суспільства та нардепів. В них стоїть надзавдання – легалізувати канабіс і створити в Україні ще один потужний наркоринок, поки суспільство займається війною. Тому і не минуло навіть визначених регламентом двох тижнів для реєстрації альтернативних законопроектів. Голова руху «Всі разом!» Руслан Кухарчук розповів хто є головним лобістом таких законопроектів в Україні та хто стоїть за наркоіндустрією нашої країни уже 20 років.

В своєму телеграм-каналі Руслан Кухарчук розповідає, що структурних лобістів конопляного легайлайзу в Україні кілька. В тому числі міжнародних з Канади.

«В Україні лідирує у цій справі організація, яка має назву – “100% життя”. Це колишня – ЛЖВ (“Мережа людей, які живуть з ВІЛ”). Керівник – Дмитро Шерембей. Це дуже ресурсна структура, працює в Україні понад 20 років. Тематика наркотиків завжди була в переліку їхніх ключових пріоритетів. Саме ЛЖВ (“100% життя”) у двотисячних виконала стратегічне завдання – легалізація метадонової програми в Україні», – пише Кухарчук.

Метадонова програма – це так звана «замісна терапія», яка передбачає легальне і безкоштовне поширення синтетичних наркотиків серед наркозалежних. Спочатку – за рахунок міжнародних донорів. Потім – за рахунок державного бюджету України.

«Зусиллями ЛЖВ та Дмитра Шерембея ринок закупівель метадону зріс рекордно за рахунок такої величезної країни, як Україна. До легалізації метадону в Україні метадонових наркоманів у нас була мізерна кількість. У реабілітаційний центрах – 1 з 10. Але зараз метадон є ГОЛОВНИМ НАРКОТИКОМ В Україні, від якого гинуть наркозалежні українці. У реабілітаційних центрах понад 80% наркозалежних – саме метадонщики».

Руслан Кухарчук переконаний, що ідея так званої замісної терапії була використана для максимального масштабування наркотичної біди і максимального збільшення доходів виробників цієї смерті.

«Зараз “100% життя” і Шерембей з однодумцями типа Стефанишиної качають нову тему конопляного легалайзу – під будь-яким приводом. Лобіювання навколонаркотичних ініціатив – звична для них багаторічна справа. А у підсумку – загибель українців і надприбутки бенефіцарів легалайзу. З метадоном вдалося – тепер люди гинуть. З коноплею дуже хочуть, щоб теж вийшло», – зазначає голова руху. І додає: «Вірю і сподіваюся, що народні депутати України не дозволять цим лобістським і смертоносним ініціативам імплементуватися у закон і у життя».

Нагадаємо, рух «Всі разом!» уже писав до чого покликаний черговий злочинний канабісний законопроект МОЗ та наводив дані експертизи науковців.

Підписатися на особистий телеграм-канал Руслана Кухарчука можна тут: https://t.me/ruslanstory

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram