Республіканці і демократи США: чи по-різному вони бачать війну в Україні? Роман Шеремета у Кабінеті експертів

Експертиза
30.08.2023
Республіканці і демократи США: чи по-різному вони бачать війну в Україні? Роман Шеремета у Кабінеті експертів

«Як сприймають американські республіканці та демократи війну в Україні?», – запитали у студії Кабінету експертів Романа Шеремета.

Гість випуску Роман – економіст та ректор – засновник American University Kyiv. Зважаючи на його досвід 20 років життя і викладання у Сполучених Штатах Америки (США) він надав якісну аналітику та пояснення, як працює і допомагає Україні американська внутрішня політика. Тим більше, від яких чинників залежить підтримка цих політиків? На початку бесіди розібрались, що політика США базується на двох політичних силах: демократи та республіканці. У чому різниця їхніх ідеологій гість детально пояснив у інтерв’ю.

«Цікаве спостереження, якщо зрівнювати ці дві партії лише у цінностях, то республіканці – більш консервативні. А демократи більш ліберальні. Проте, якщо порівнювати їх в економіці: республіканці будуть ліберальними, а демократи – консервативними», – зауважив Роман Шеремета щодо ідеологій партій.

Але яке це все має значення для України? Чи варто українцям знати про ці тонкощі? Експерт говорить: «Це відіграє велике значення». Він розповів, що партії тримаються на своїй ідеології не просто так. Це їхній головний орієнтир, через який республіканці та демократи сприймають світові події. Один з таких прикладів, війна в Україні.

Російська пропаганда знає про це, тому використовує будь-яку можливість аби підірвати довіру політиків до України. Роман Шеремета навів приклад з Українською православною церквою (Московського патріархату). Російські пропагандисти у США використовують цей момент і пропагують нібито в Україні почались гоніння на всіх християн.

«Ніхто ж не розбирається, що в Україні є Українська православна церква (Московського патріархату) та Православна Церква України (Київського патріархату). Саме таким чином, партія консерваторів вже починає бути обережною з Україною, адже згідно їхньої ідеології – гоніння на християн, це червоний знак «Стоп», – сказав експерт.

Хто з президентів США взагалі не давав Україні зброю, а хто навпаки проявив значну підтримку, коли від нього неочікували? Про російську пропаганду в американських церквах та наративах політиків США щодо України – дивіться у новому випуску!

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram