Проросійські наративи у Західних ЗМІ. Тетяна Попова у програмі Кабінет експертів

Експертиза
10.10.2022
Проросійські наративи у Західних ЗМІ. Тетяна Попова у програмі Кабінет експертів

У випуску Кабінету експертів разом з Тетяною Поповою – журналісткою й радницею Міністра оборони України (2014-2015), говоримо про те, чи мають проросійські наративи, ті західні ЗМІ, що нині відвідують Україну.

Під час поїздки Тетяни до Ізюма на ексгумацію, там перебували й інші журналісти. Познайомилась з іноземними колегами, але проросійських наративів не помітила. Хоча наразі маємо серйозну антиукраїнську пропаганду у більшості західних ЗМІ. Які є достатньо впливовими у світі.

Як наслідок, російські інформаційні ресурси використовують такі думки, розкладаючи все «по полицях». Налаштовуючи своє суспільство думати, нібито Україну ніхто не підтримує і все інше. Так працює інформаційна російська пропаганда й за межами країни.

Утім, як зазначає, журналістка Тетяна, існують ті журналісти, які мають великий досвід у різних міжнародних конфліктах, є професіоналами, тому будуть висвітлювати проблему справжньою. Вони особисто прибувають на місця померлих, братські могили, евакуації – й не можуть говорити нічого іншого, крім правди.

Гість випуску Тетяна Попова закликає не реагувати на інформаційні бренди іноземних ЗМІ та перевіряти інформацію. Настав час, коли українцям потрібно перевіряти автора новини чи статті. Попри це, говорить Тетяна: «Є питання до видання, чому вони дозволяють, щоб таке публікувалось. Яким чином це відбувається?»

Нагадаємо, що Кабінет експертів – це аналітичний центр руху “Всі разом!” Його резиденти генерують нові ідеї і реалізують найкращі рішення для державних трансформацій і суспільних перетворень. Щотижня ютуб-канал Кабінету експертів публікує свіжі аналітичні прогнози профільних галузевих експертів. Кожний коментар, інтерв’ю чи тематична програма, які представлені на нашому каналі, провокують широкий дискурс і суспільний резонанс. Нестандартний погляд на соціально-політичні, економічні та культурні процеси в Україні, обговорення проєктів готових рішень, актуальні коментарі про головне тощо. Тільки тут концентруються авторитетні думки найкращих експертів України.

Підписуйтеся на наш канал!

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram