Предмет “етики” у школах: християнська, світська чи яка? Юрій Решетніков у програмі КАБІНЕТ ЕКСПЕРТІВ

Експертиза
23.02.2022
Предмет “етики” у школах: християнська, світська чи яка? Юрій Решетніков у програмі КАБІНЕТ ЕКСПЕРТІВ

На початку кожного навчального року перед батьками постає завдання обрати програми та підручники для факультативних предметів, по яких навчатимуть їхніх дітей. Часто батьки віддають це на розсуд класного керівника або більшості. І потім посеред навчального року відкривають якийсь підручник і беруться за голову: «що вчать мою дитину». Вибір та відповідальність за впровадження християнської етики у школах перш за все лежить на самих батьках. По Україні лише 13% дітей охоплені викладанням християнської етики.

Разом з тим, є ще причини критичного охоплення кількості дітей курсом християнська етика. В старших класах батьки обирають як правило ті предмети, які входять до ЗНО. Інтерес органів місцевого самоврядування грає визначну роль. А також підтримка місцевих релігійних та християнських організацій. Адже на факультативні предмети потрібно закупити підручники, а це немаленька сума для батьків.

«Наскільки ми як представники релігійного середовища готові активно діяти в нових демократичних умовах?» – ставить риторичне запитання Юрій Решетніков, заступник голови Громадської ради по взаємодії з церквами, релігійними організаціями при Міністерстві освіти і науки України.

Нагадаємо, що Кабінет експертів руху “Всі разом!”– формація лідерів, управлінців і галузевих експертів, які генерують нові ідеї і реалізують найкращі рішення для державних трансформацій і суспільних перетворень. Ми створили цей канал для того, щоб комунікувати з вами про головне та актуальне, що відбувається в Україні. Щотижня канал Кабінету експертів в YouTube публікує свіжі аналітичні прогнози профільних галузевих експертів. Кожний коментар, інтерв’ю чи тематична програма, які представлені на нашому каналі, провокують широкий дискурс і суспільний резонанс. Нестандартний погляд на соціально-політичні, економічні та культурні процеси в Україні, обговорення проектів готових рішень, актуальні коментарі про головне тощо. Тільки тут концентруються авторитетні думки найкращих експертів України.

Підписуйтеся на наш канал!

Будьте завжди в курсі!

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram