Право-ліберальна економіка, вплив марксизму на торгівлю, пропаганда від The Economist. Ярослав Романчук у Кабінет експертів

Експертиза
22.05.2024
Право-ліберальна економіка, вплив марксизму на торгівлю, пропаганда від The Economist. Ярослав Романчук у Кабінет експертів

Право-ліберальна та ліберальна економіка – що це таке? Які цінності сповідує? Що пропагує відоме видання The Economist? Також про квоти і врегулювання торгівлі говоримо у новому випуску Кабінет експертів.

Гість у студії – Ярослав Романчук, економіст, проповідник право-ліберальної економіки та цінностей свободи у торгівлі та економіці. На початку бесіди відразу надав визначення поняттю право-ліберальна економіка. «Це політична, громадська та економічна свобода, право на приватну власність. Зокрема має християнсько-іудейські цінності, – також додає, – коли ми кажемо про економічну теорію, це як послідовний наслідок того, що є у Біблії». Зокрема згадав про марксистів та соціалістів, які робили все аби дискредитувати Бога та християнство: «Бога називали сатаною, а сатану називали богом».

Після озвученого експертом синонімічного ряду, ведучий та голова руху «Всі разом!» Руслан Кухарчук відразу зауважив: «Варто сюди ж додати, як зараз називають чоловіка – жінкою, а жінку – чоловіком. Особливо після Євробачення, яке нещодавно відбулось». Більше про перемогу небінарної особи та чому у психічні розлади втягують все суспільство дивіться у відео.

Ще однією темою розмови стала нова стаття журналу The Economist про кінець лівої економіки. Експерт зазначає, що читає це видання вже 25 років. Відповідно за останні роки помітив, як журнал деградує та пропагує ліві економічні ідеї (соціалізм та інтернаціоналізм). Одна з його пропагандистських тез полягає в тому, що ліберальна економіка є кризою і причиною проблем. Проте Ярослав говорить: «Це взагалі не так, це криза держави та інтернаціоналізму, котрий захопив все в економіці. Окрім того, вліз у приватне життя: гендери, екологія і тому подібне».

Ведучий Руслан Кухарчук запитав думку експерта, добре чи погано мати квоти та ліцензії у торгівлі й економіці? На думку Ярослава, це погано, тому що обмежує свободу людини. «Європейський союз – це не про вільний ринок та торгівлю в межах сусідньої економіки. Це про клуб, який діє по своїм правилам і говорить, що, до прикладу, у нас є сільськогосподарська продукція і ти повинен робити так і так. Але це елементи соціалізму та марксизму в Європі, попри те, що вона розповідає про демократію та свободу», – зазначає Ярослав Романчук.

Дивіться новий випуск програми Кабінет експертів про націоналізацію грошей та роль консерваторів у ліберальній економіці. Чи потрібна державна пенсія, які регулювання торгівлі допустимі та як Україні захищати свій ринок?

Нагадаємо, що Кабінет експертів – це аналітичний центр руху “Всі разом!”. Його резиденти генерують нові ідеї і реалізують найкращі рішення для державних трансформацій і суспільних перетворень. Щотижня ютуб-канал Кабінету експертів публікує свіжі аналітичні прогнози профільних галузевих експертів. Кожний коментар, інтерв’ю чи тематична програма, які представлені на нашому каналі, провокують широкий дискурс і суспільний резонанс. Нестандартний погляд на соціально-політичні, економічні та культурні процеси в Україні, обговорення проектів готових рішень, актуальні коментарі про головне тощо.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram