Поради батькам щодо делікатних розмов з підлітками. Святослава Федорець в КАБІНЕТІ ЕКСПЕРТІВ

Експертиза
10.11.2021
Поради батькам щодо делікатних розмов з підлітками. Святослава Федорець в КАБІНЕТІ ЕКСПЕРТІВ

На каналі Кабінет експертів вийшов новий випуск програми із психологом, сексологом Святославою Федорець. Гостя розповіла про те, що сексуальна орієнтація людини формується під впливом багатьох факторів, у тому числі суспільства та батьків. Життя гомосексуаліста дуже сильно буде відрізнятися від життя гетеросексуала.  Батькам треба чітко пояснити підлітку ці відмінності. Любов до дитини спонукає захистити і зберегти. Батьки часто підсвідомо пояснюють чому алкоголь чи цигарки шкідливі для здоров’я, але разом з тим в темі гомосексуальних відносин стараються займати нейтральну позицію. Святослава розповіла чому виховання не може бути світоглядно нейтральним, як підлітки шукають свою групу і чому сприймають ЛГБТ-угрупування як субкультуру. Про це та багато іншого – у відео. 

В сексології є три види орієнтацій: гетеросексуальна, гомосексуальна і бісексуальна. Наша сексуальна орієнтація формується під впливом різних чинників: культуральні, психологічні, соціальні, релігійні. Ми живемо в суспільстві, воно нас навчає, батьки нам щось розповідають і так формується у нас певна сексуальна поведінка і сексуальний код. Це речі, на які ми не завжди можемо впливати свідомо. Донині, станом на завершення першої чверті ХХІ століття, відсутні авторитетні наукові дослідження, які безсумнівно стверджують про так звану вродженість гомосексуальної орієнтації.

ЛГБТ може сприйматися підлітками як субкультура. Для підлітка є нормальною реакція угрупування – вони шукають свою групу. Викладачі в університетах кажуть, що на 1-2 курсі студенти заявляють себе приналежними до певної орієнтації: бісексуали, гомосексуали, асексуали. Але на курсі 4-му це вирівнюється і студенти більше прагнуть до створення гетеросексуальних пар. Якщо раніше підлітковий бунт, протест або нетиповість виражалися через слухання музики або спосіб одягатися чи якось виглядати, то зараз це виражається через удавану так звану іншу орієнтацію. Ми живемо в культурі, яка штовхає гомосесуальність як норму. Батьки повинні прийняти це як факт. Музичні кліпи і серіали пропагують гомосексуальність і підлітки уже знають що це за явище.

Які вікові аспекти розвитку сексуальності у дітей та як говорити про гомосексуальність у різний дитячий та підлітковий вік. А також чому виховання не може бути світоглядно нейтральним і як відповідати, коли дитина ставить незручні питання на сексуальну тематику, дивіться у випуску програми Кабінет експертів.

Нагадаємо, що Кабінет експертів руху “Всі разом!”– формація лідерів, управлінців і галузевих експертів, які генерують нові ідеї і реалізують найкращі рішення для державних трансформацій і суспільних перетворень. Ми створили цей канал для того, щоб комунікувати з вами про головне та актуальне, що відбувається в Україні. Щотижня канал Кабінету експертів в YouTube публікує свіжі аналітичні прогнози профільних галузевих експертів. Кожний коментар, інтерв’ю чи тематична програма, які представлені на нашому каналі, провокують широкий дискурс і суспільний резонанс. Нестандартний погляд на соціально-політичні, економічні та культурні процеси в Україні, обговорення проектів готових рішень, актуальні коментарі про головне тощо. Тільки тут концентруються авторитетні думки найкращих експертів України.

Підписуйтеся на наш канал!

Будьте завжди в курсі!

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram