Політика ВООЗ, протоколи лікування, МКХ 11 та інші аспекти глобальної медицини. Богдан Бацак у КАБІНЕТІ ЕКСПЕРТІВ

Експертиза
13.01.2022
Політика ВООЗ, протоколи лікування, МКХ 11 та інші аспекти глобальної медицини. Богдан Бацак у КАБІНЕТІ ЕКСПЕРТІВ

У студії програми Кабінет експертів – Богдан Бацак, лікар, кардіорадіолог, кандидат наук, заступник директора з інноваційного розвитку університетської клініки Київського національного університету ім. Т.Г. Шевченка. Він розповів як так трапилося, що медицина трансформувалася від порятунку і служіння в комерцію, в скільки тисяч доларів оцінюють життя американця, навіщо існує класифікатор хвороб і чому з нього викреслили гомосексуалізм.

«Медицина дедалі більше стає бізнесом та політикою», – каже гість програми Богдан Бацак. І пояснює: «Рішення виключити деякі нозології із Міжнародної класифікації хвороб дуже дивні. У статті 2012 року пояснювалося чому гомосексуалізм викинули з рубрик захворювань. Формулювання було таке: «Оскільки це захворювання не впливає на захворюваність і смертність, а спричиняє більш соціальні проблеми, ми вирішили його виключити». Я почав шукати на підставі чого зроблено такі висновки. Міжнародні дані та статистика свідчать, що захворюваність на різні хвороби серед гомосексуалістів більша. Якщо не переходити в моральний бік, а дивитися суто науково, то чи маю я право не помічати, що певна субпопуляція хворіє на 30% більше, ніж решта?»

У програмі йдеться також про те, що на рівні ВООЗ періодично виникають якісь рішення та дії, які дають нам підстави не на 100% довіряти академічності та науковості, що стоять за цими рішеннями. А саме підозрювати ВООЗ в ідеях політики чи фінансових факторах, які стоять за тими чи іншими діями.

Нагадаємо, що Кабінет експертів руху “Всі разом!”– формація лідерів, управлінців і галузевих експертів, які генерують нові ідеї і реалізують найкращі рішення для державних трансформацій і суспільних перетворень. Ми створили цей канал для того, щоб комунікувати з вами про головне та актуальне, що відбувається в Україні. Щотижня канал Кабінету експертів в YouTube публікує свіжі аналітичні прогнози профільних галузевих експертів. Кожний коментар, інтерв’ю чи тематична програма, які представлені на нашому каналі, провокують широкий дискурс і суспільний резонанс. Нестандартний погляд на соціально-політичні, економічні та культурні процеси в Україні, обговорення проєктів готових рішень, актуальні коментарі про головне тощо. Тільки тут концентруються авторитетні думки найкращих експертів України.

Підписуйтеся на наш канал!

Будьте завжди в курсі!

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram