Парадокс фемінізму: нівелювання жіночності та нав’язування психотипу чоловіка. Сергій Чаплигін у Кабінеті експертів

Експертиза
12.11.2021
Парадокс фемінізму: нівелювання жіночності та нав’язування психотипу чоловіка. Сергій Чаплигін у Кабінеті експертів

Філософ, історик, публічний інтелектуал Сергій Чаплигін розповів про парадокс феміністичного руху. Ідея закладалася у вивільненні жінки та наданню їй рівних прав. Але помилка була в тому, що фемінізм не будував паралельної форми жіночої влади, панування, діяльності. Мета – зробити жінку такою, як чоловік. Намагаючись нав’язати чоловічу роль, надати квоти, фемінізм принижує і нівелює роль жінки та жіночності в цілому. Як це відбувається на практиці і яких абсурдів досягнув феміністичний рух у своїх вимогах, розповів Сергій Чаплигін у програмі Кабінет експертів.

Якщо подивитися на сучасних феміністок, розповідає Чаплигін, вони хочуть копіювати чоловіка – бути такими ж. Забрати на себе чоловічу роль замість того, щоб вибудовувати прекрасний паралельний жіночий світ. В цьому жіночому світі і чоловік в чомусь підкоряється, а фемінізм цього не бачить.

В цьому прагненні до псевдорівності є приниження жінки і жіночності. Фактично, феміністки принижують жінок, змушуючи їх бути такими як чоловік. Для прикладу, візьмімо питання робочих квот. Мовляв, повинно бути 30% жінок у списках в парламенті. А чому 30, а не 50 чи 70? Логічно ж те, що скільки жінок хоче там бути, стільки і має бути.

І це парадокс феміністичного руху, особливо останні його хвилі є відверто антижіночними, антифемінними у своїй генезі. У сучасному фемінізмі починають з’являтися ці критичні переосмислення про те, що в кінцевому висновку ці пориви призводять до ліквідації жіночної ідентичності. Через намагання чоловічу модель і психотип відтранслювати на все людство: і на чоловіків, і на жінок.

Ще однієї абсолютною несправедливістю по відношенню до жінок є нинішні експерименти із зміною статі або із транссексуальним рухом. Наприклад, уже на Олімпіаді в Токіо були чоловіки, які змінили стать і виступали у жіночих командах проти жінок. Зокрема, піднімали штангу, займалися боротьбою тощо. Тут присутня відверта несправедливість, бо жінки з природних причин не можуть рівнятися в силі з чоловіками. Це призводить до того, що в жіночих середовищах, в тому числі феміністичних починають виникати антитрансгендерні рухи.

Дивіться повний випуск програми “Лібералізм та емансипація – на якому перехресті людство звернуло не туди?”

Нагадаємо, що Кабінет експертів руху “Всі разом!”– формація лідерів, управлінців і галузевих експертів, які генерують нові ідеї і реалізують найкращі рішення для державних трансформацій і суспільних перетворень. Ми створили цей канал для того, щоб комунікувати з вами про головне та актуальне, що відбувається в Україні. Щотижня канал Кабінету експертів в YouTube публікує свіжі аналітичні прогнози профільних галузевих експертів. Кожний коментар, інтерв’ю чи тематична програма, які представлені на нашому каналі, провокують широкий дискурс і суспільний резонанс. Нестандартний погляд на соціально-політичні, економічні та культурні процеси в Україні, обговорення проектів готових рішень, актуальні коментарі про головне тощо. Тільки тут концентруються авторитетні думки найкращих експертів України.

Підписуйтеся на наш канал!

Будьте завжди в курсі!

 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram