Незалежність України: здобута чи відновлена? Сергій Чаплигін в програмі КАБІНЕТ ЕКСПЕРТІВ

Експертиза
13.09.2021
Незалежність України: здобута чи відновлена? Сергій Чаплигін в програмі КАБІНЕТ ЕКСПЕРТІВ

На каналі “Кабінет експертів” вийшов новий випуск програми із істориком, філософом Сергієм Чаплигіном. Гість розповів що сталося 24 серпня 1991 року: відновлення незалежності України чи її проголошення. Він пояснив що означає державна національна суб’єктність, коли в історії були зародки державності України та дав відповіді на інші історичні дискусійні питання. 

Питання про формулювання понять поставало ще й у 1991 році, коли писали Акт проголошення незалежності. Тоді результат – незалежність – був важливіший, ніж формулювання.

В історичних, національно-патріотичних колах уже багато років ведеться дискусія про те, що годі застосовувати термін «проголошення незалежності» чи «здобуття незалежності». Але усі ці роки така дискусія вважалася маргінальною. Проте ми про це говоримо, бо про це заговорив Президент України та офіційна державна влада високого рівня, обрана народом.

Відновлення або проголошення незалежності – це питання суб’єктності України. Так історично склалося, що у нас є претензія на ексклюзивний зв’язок з епохою Київської Русі. Українці – один з небагатьох народів, які можуть так глибоко укорінитися в історії і мати для цього фундаментальні солідні документальні або історичні підтвердження.

Сергій Чаплигін розповідає, що означає державна національна суб’єктність, коли в історії були зародки державності України. Про це та інше, дивіться в ефірі програми КАБІНЕТ ЕКСПЕРТІВ, на тему: ” Незалежність України: здобута чи відновлена?” Коментуйте і ширте далі.

Нагадаємо, що Кабінет експертів руху “Всі разом!”– формація лідерів, управлінців і галузевих експертів, які генерують нові ідеї і реалізують найкращі рішення для державних трансформацій і суспільних перетворень. Ми створили цей канал для того, щоб комунікувати з вами про головне та актуальне, що відбувається в Україні. Щотижня канал Кабінету експертів в YouTube публікує свіжі аналітичні прогнози профільних галузевих експертів. Кожний коментар, інтерв’ю чи тематична програма, які представлені на нашому каналі, провокують широкий дискурс і суспільний резонанс. Нестандартний погляд на соціально-політичні, економічні та культурні процеси в Україні, обговорення проєктів готових рішень, актуальні коментарі про головне тощо. Тільки тут концентруються авторитетні думки найкращих експертів України.

Підписуйтеся на наш канал!

Будьте завжди в курсі!

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram