Національний молитовний сніданок в Україні – найбільша така подія у Європі. Олег Гавриш у Кабінет експертів

Експертиза
03.07.2024
Національний молитовний сніданок в Україні – найбільша така подія у Європі. Олег Гавриш у Кабінет експертів

Молитовний сніданок – що це таке, як з’явився та яка динаміка його росту спостерігається в Україні? Про це та інше в контексті Національного молитовного сніданку, який цьогоріч вперше відбувся під патронатом Офісу Президента.

Гість випуску – Олег Гавриш, головний консультант кабінету керівника Офісу Президента. У студії Кабінет експертів він розповідає: «Це зустріч, яка багато років проходить, впершу чергу, у Сполучених Штатах Америки. Це захід, який дозволяє людям поспілкуватися, помолитись, звернутись до Бога, а також обговорити речі, які всіх об’єднують. – Також додає, – в Україні національний молитовний сніданок проводиться вже досить давно. Цього року він перший раз був під патронатом Президента».

Консультант Офісу Президента зазначає, що Володимир Зеленський активно допомагав у організації події. Відомо, що захід відвідало 836 людей з різних верств населення. Зокрема державні службовці, ветерани, сім’ї, діючі військові, керівництво держави (Президент, голова Верховної Ради, Прем’єр-міністр, голова СБУ), громадські активісти та просто українці. Ведучий Руслан Кухарчук запитав гостя, кого і за яким принципом запрошували на Національний молитовний сніданок. Олег говорить, що вони разом з командою запрошували депутатів з усіх фракцій, лідерів церков, капеланів, християн з яскравими історіями пережитої окупації або полону.

Також у випуску програми поговорили про фактор Божого надприродного втручання. Чи є у керівництва держави розуміння важливості покладання надії на Бога, а не лише на зброю і дипломатію? Олег Гавриш зауважив, що під час організаційних зустрічей в контексті молитовного сніданку всі учасники разом молились.

«Саме в Україні відбувається найбільший в Європі молитовний сніданок на державному рівні. Більший за наш – лише у США у Вашингтоні у лютому. Це ще одна причина нагадати, що саме Україна є оплотом християнської цивілізації в Європі», – коментує ведучий Руслан Кухарчук.

Також у випуску почуєте про те, як і чому окупанти знищують церкви, закатовують священників та переслідують за віру на окупованих територіях. Зокрема детальніше про організацію національного молитовного сніданку з вуст головного консультанта Офісу Президента Олега Гавриша.

Нагадаємо, що Кабінет експертів – це аналітичний центр руху “Всі разом!”. Його резиденти генерують нові ідеї і реалізують найкращі рішення для державних трансформацій і суспільних перетворень. Щотижня ютуб-канал Кабінету експертів публікує свіжі аналітичні прогнози профільних галузевих експертів. Кожний коментар, інтерв’ю чи тематична програма, які представлені на нашому каналі, провокують широкий дискурс і суспільний резонанс. Нестандартний погляд на соціально-політичні, економічні та культурні процеси в Україні, обговорення проектів готових рішень, актуальні коментарі про головне тощо.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram