Міжнародні кримінальні справи: Гаага та Путін. Олег Гавриш у Кабінеті експертів

Експертиза
12.04.2023
Міжнародні кримінальні справи: Гаага та Путін. Олег Гавриш у Кабінеті експертів

Головний консультант Кабінету керівника Офісу Президента України та журналіст Олег Гавриш у новому випуску Кабінету експертів. У студії обговорюємо тему міжнародних кримінальних справ. В особливості про Гаазький трибунал, ордер на арешт Путіна та як це можна здійснити.

Міжнародний кримінальний суд (МКС), ще відомий за назвою міста Гаага, яке знаходиться у Нідерландах. Нещодавно суд видав міжнародні ордери на арешт президента Росії Володимира Путіна, а також уповноваженої з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Їх звинувачують в незаконній депортації населення та дітей з території України до Росії.

Загалом Гаага – це центр міжнародного кримінального процесу. Окрім міжнародного кримінального суду там знаходиться в’язниця ООН.

Арешт зумовлений депортацією дітей у РФ, а тобто, це повністю стосується геноциду українського народу. Експерт розповідає, як Путін сам собі зробив «явку з повинною» перед МКС. Це сталось під час однієї із зустрічей з Бєловою: «Вона публічно розповіла, як забрала собі дитину зі зруйнованого Маріуполя», – розповідає експерт.

Олег Гавриш спеціалізується на темі комунікацій щодо даного арешту. Команда з якою працює гість турбується про те, щоб Путін та його керівництво постали перед трибуналом за свої злочини: обстріл цивільних об’єктів, депортація дітей та геноцид. Наразі вони створюють власний трибунал для справедливого покарання, тобто окремий спеціальний суд буде займатись цією справою.

Переглядайте й слухайте аби дізнатись, що потрібно для створення трибуналу та яку роль грає ордер на арешт. Чи можна вважати це перемогою?

Будь ласка, підтримайте місію організації “Всі разом!” – зробіть донат!

Приємного перегляду!

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram