Мар’яна Безугла очима солдатів, напруження між фронтовиками і тиловиками. Юрій Сиротюк у Кабінет експертів

Експертиза
24.01.2024
Мар’яна Безугла очима солдатів, напруження між фронтовиками і тиловиками. Юрій Сиротюк у Кабінет експертів

«Ротація потрібна для того, щоб ці кращі люди країни після фронту могли зберегти своє здоров’я та нормальний психічний і моральний стан. Для цього існують правила, які визначають, що так довго людину на війні тримати не можна», – про це сказав Юрій Сиротюк, молодший сержант Збройних Сил України (ЗСУ), гранатометник у програмі Кабінет експертів.

У даному випуску разом з військовим Збройних Сил Юрієм Сиротюком говоримо про військо на передовій, медійну складову популяризації війська та ще багато іншого.

Під час бесіди Юрій наголошує, що людське життя є найвищою цінністю: «Ми не росіяни, для нас людина – найвища цінність». Тому піклування про солдат, як у війську, так і в тилу повинно бути пріоритетом.

Однак, перебуваючи на фронті найбільший страх бійців, якби дивно це не було, є списання аптечки. «Найбільший страх, це втратити аптечку, бронік, каску. Відповідно, ніхто не ходить з армійськими аптечками чи броніками. Кожен має своє волонтерське», – розповідає гість. Адже при її втраті бійцю треба пройти достатньо багато тяганини, щоб списати аптечку, бронік чи каску.

Ведучий Руслан Кухарчук запитав гостя, на якому етапі зараз знаходиться війна. Юрій каже: «Ми зійшлись зараз як дві стіни. Через це іде психологічна війна. Хто перший зламається морально чи психологічно; хто перший зрозуміє, що шансів немає. Саме на це розраховує Росія».

Щодо важливості піарівської складової для популяризації якогось окремого підрозділу, війська, Юрій впевнений, що у нашому контексті війни на всіх рівнях – це точно важливо.  Звісно, що солдатам на лінії фронту немає часу щось знімати чи вести соцмережі, однак це можуть робити спеціалісти, окремі медіакоманди.

Дивіться новий випуск вже доступний до перегляду. У ньому дізнаєтесь, що дасть Україні стратегічну перевагу, чи є напруження між бійцями і працівниками штабу, психологічну війну, яку веде Росія зараз та ставлення до Мар’яни Безуглої.

Нагадаємо, що Кабінет експертів – це аналітичний центр руху “Всі разом!”. Його резиденти генерують нові ідеї і реалізують найкращі рішення для державних трансформацій і суспільних перетворень. Щотижня ютуб-канал Кабінету експертів публікує свіжі аналітичні прогнози профільних галузевих експертів. Кожний коментар, інтерв’ю чи тематична програма, які представлені на нашому каналі, провокують широкий дискурс і суспільний резонанс. Нестандартний погляд на соціально-політичні, економічні та культурні процеси в Україні, обговорення проектів готових рішень, актуальні коментарі про головне тощо. Тільки тут концентруються авторитетні думки найкращих експертів України.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram