“Маргінальні” прогнози стали реальністю. Про що попереджали націоналісти-патріоти. Дмитро Корчинський у Кабінет експертів

Експертиза
18.09.2024
“Маргінальні” прогнози стали реальністю. Про що попереджали націоналісти-патріоти. Дмитро Корчинський у Кабінет експертів

«Після 20 століття українська нація, це як боксер в стані глибокого нокауту. І для того, щоб він відкрив очі, його потрібно стряснути, так само і з нацією…», – розповідає Дмитро Корчинський у новому випуску програми Кабінет експертів.

Які події в країні пробудили українську націю, як пов’язані націоналізм і християнство, про заклик до націоналістів народжувати дітей, а також українські націоналістично-патріотичні рухи та маргіналів говоримо з Дмитром Корчинським, лідером організації та військового батальйону «Братство», драматургом і поетом.

Розмова поділилась на декілька концепцій відомого твердження «А ми ж говорили…» в контексті того, що у 1990-х роках «передбачали» українські націоналістично-патріотичні організації. Зокрема одна з них: «А ми ж говорили, що буде війна». А саме про Крим, війну, сепаратистські рухи і те, що пам’ятники Леніну – це зло.

«Війна ведеться за святині і символи», – зауважив гість Дмитро Корчинський. Як додав ведучий Руслан Кухарчук: «Лише війна за віру здатна утримувати войовничий процес». Адже навіть патріотичних міркувань може виявитись недостатньо для тривалої війни. Звісно, це не скасовує патріотизм, а лише додає до нього ще більше глибоких сенсів та ідей для перемоги.

Дмитро Корчинський додає: «Народ є сверхважливим для Бога. Коли Він хоче щось зробити у цьому світі, то бере народ як інструмент. Відповідно, християни і церква відповідальна за цей народ».

Також у новому випуску говоримо про відповідальність церкви і християн за свій народ. Чим займались маргінали у 90-ті роки і чому християнство програло естетику. Про це і не тільки розповідає Дмитро Корчинський у відео.

Нагадаємо, що Кабінет експертів – це аналітичний центр руху “Всі разом!”. Його резиденти генерують нові ідеї і реалізують найкращі рішення для державних трансформацій і суспільних перетворень. Щотижня ютуб-канал Кабінету експертів публікує свіжі аналітичні прогнози профільних галузевих експертів. Кожний коментар, інтерв’ю чи тематична програма, які представлені на нашому каналі, провокують широкий дискурс і суспільний резонанс. Нестандартний погляд на соціально-політичні, економічні та культурні процеси в Україні, обговорення проектів готових рішень, актуальні коментарі про головне тощо.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram