Куди заведе Україну Стамбульська конвенція?

Експертиза
18.05.2020
Куди заведе Україну Стамбульська конвенція?

Новий випуск програми КАБІНЕТ ЕКСПЕРТІВ руху “Всі разом!” про чергову спробу ратифікувати в Україні скандальну Стамбульську конвенцію.

Ми запросили знаних учених та експертів галузей права і психології, щоб розібратися у численних компроментуючих питаннях цього міжнародного документу. В студію завітали: Елеонора Дібрівна – юрист руху “Всі разом!”, Олеся Горгота – кандидат філософських наук, Олена Львова – кандидат юридичних наук, Руслан Кухарчук – голова руху “Всі разом!”, Марія Єршова – голова ГО “Варта життя!”.

Україна підписала Конвенцію Ради Європи про запобігання насильству по відношенню до жінок і домашнього насильства (Стамбульська конвенція) ще в 2011 році, але до цих пір не ратифікувала. У 2016 році спроба ратифікувати цей документ провалилася через поняття “гендер” і “сексуальна орієнтація”. На черзі нова спроба просунути цей сумнівний документ в українське законодавство. Але, кого насправді захищатиме ця конвенція?

Про подвійне дно Стамбульської конвенції та загрози від її прийняття для українського суспільства – говорять в ефірі запрошені експерти. “Цей документ має на меті впровадити ідеологію гендерної ідентичності та сексуальної орієнтації (СОГІ) в правове поле України. Нещодавнє звернення послів двадцяти європейських країн до українського уряду з вимогою ратифікації Стамбульської конвенції – доводить це достеменно”,- зазначив Руслан Кухарчук.

Дивіться програму на нашому каналі в YouTube. Коментуйте та поширюйте далі. Нам важливо знати вашу думку.

Рекомендуємо також матеріал за цією темою на сайті Кабінету експертів”: “Стамбульська конвенція: юридична експертиза документу”

ПІСЛЯМОВА
Кабінет експертів руху “Всі разом!”– формація лідерів, управлінців і галузевих експертів, які генерують нові ідеї і реалізують найкращі рішення для державних трансформацій і суспільних перетворень.Щотижня канал Кабінету експертів в YouTube публікує свіжі аналітичні прогнози профільних галузевих експертів. Кожний коментар, інтерв’ю чи тематична програма, які представлені на нашому каналі, провокують широкий дискурс і суспільний резонанс. Нестандартний погляд на соціально-політичні, економічні та культурні процеси в Україні, обговорення проєктів готових рішень, актуальні коментарі про головне тощо. Тільки тут концентруються авторитетні думки найкращих експертів України.

Підписуйтеся на наш канал! Не пропустіть публікацію нових програм КАБІНЕТ ЕКСПЕРТІВ!

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram