ІЗРАЇЛЬ та війна. Хто спонсорує ХАМАС | Дмитро Мішкур у Кабінет експертів

Експертиза
11.10.2023
ІЗРАЇЛЬ та війна. Хто спонсорує ХАМАС | Дмитро Мішкур у Кабінет експертів

«Війна в Ізраїлі  – це давно очікувані події. Я думаю і для самих ізраїльтян, адже вони готувались до війни відразу на декількох фронтах. Але ми ще не знаємо до кінця, чому відбувся такий прорив з боку ХАМАС», – розповідає у студії програми Дмитро Мішкур, експерт з питань Близького Сходу.

Ключовою темою бесіди нового випуску стала війна в Ізраїлі. Відомо, що вранці 7 жовтня сталася найбільша за останні роки атака терористичного палестинського угруповання ХАМАС на державу Ізраїль.

Гість Дмитро Мішкур розповів, що таке Сектор Газа і що насправді є палестинською територією. Він стверджує, що Ізраїль задовго був готовий до війни, а серед містян вже говорили про це. Проте, терористична кампанія ХАМАС все-таки прорвалась на територію і почала безжально захоплювати та вбивати населення. Чому так сталось, розповідаємо у випуску Кабінет експертів.

Ведучий програми Руслан Кухарчук звернув увагу на медійну підготовку терористів. Вони оперативно знімають, монтують і публікують якісні відео про всі свої злочини. Також погрожують вести прямі ефіри під час страти полонених. Враження нібито бойовики роблять якісний звіт для своїх спонсорів, адже потім будуть отримувати нові фінансові надходження.

Під час розмови експерт підкреслив на спільності України та Ізраїлю. А саме наших спільних ворогах: росія та Іран. Як відомо, з повітряного простору на Ізраїль нападають іранськими дронами. Тими самими, що і на Україну.

«На відео звірств ХАМАСУ ми бачимо той самий почерк тероризму, що бачили на фото й відео з Бучі, Ірпеня. Це тому що за закуліссям ті самі організатори війни», – сказав експерт.

Про політику Ізраїлю, позицію міжнародного співтовариства та фактор геополітики у війні на Близькому Сході. Дивіться у новому випуску Кабінет експертів з експертом з питань Близького сходу Дмитром Мішкуром.

Нагадаємо, що Кабінет експертів – це аналітичний центр руху “Всі разом!”. Його резиденти генерують нові ідеї і реалізують найкращі рішення для державних трансформацій і суспільних перетворень. Щотижня ютуб-канал Кабінету експертів публікує свіжі аналітичні прогнози профільних галузевих експертів. Кожний коментар, інтерв’ю чи тематична програма, які представлені на нашому каналі, провокують широкий дискурс і суспільний резонанс. Нестандартний погляд на соціально-політичні, економічні та культурні процеси в Україні, обговорення проектів готових рішень, актуальні коментарі про головне тощо. Тільки тут концентруються авторитетні думки найкращих експертів України.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram