Гвинтівки у шафі та богословська дилема. Юрій Чорноморець у Кабінеті експертів

Експертиза
16.12.2022
Гвинтівки у шафі та богословська дилема. Юрій Чорноморець у Кабінеті експертів

Гість програми – Юрій Чорноморець, професор-богослов, батько п’ятьох дітей, снайпер в лавах ЗСУ. Розповідає як у людей стояли снайперські гвинтівки десь у шафі. В результаті снайпери викуповували зброю та йшли воювати. Звичайні люди побоювались йти на війну самотужки, попри те, що мали зброю. Але військові снайпери взяли цю роль на себе. Дякуючи людям за можливість придбати легальні стволи.

Яка кількість снайперів може бути у підрозділі? «Насправді багато», – говорить Юрій Чорноморець. Масовані атаки снайперів – так зване високоефективне «ноухау». Атаки у яких бере участь велика кількість снайперів, можуть завдати багато проблем противникам та стати допомогою для всієї армії у всьому процесі бою.

Як так сталось, що богослов став снайпером? Юрій Чорноморець зі шкільного віку займався снайпінгом, потім за студентських часів вивчав богослів’я, на той час снайпінг залишився у минулому. Але перед 24 лютого почав говорити з дружиною щодо повернення у снайперську сферу та придбання гвинтівки. Не відразу, але вона погодилась.

Релігійної дилеми щодо поєднання снайпінгу та богослов’я – у Юрія Павловича немає. «Для себе я давно вирішив цю дилему, вони прийшли як варвари. А я буду захищати все, що є дорогоцінним для мене – сім’ю, дітей», – зазначає Юрій.

Нагадаємо, що Кабінет експертів – це аналітичний центр руху “Всі разом!” Його резиденти генерують нові ідеї і реалізують найкращі рішення для державних трансформацій і суспільних перетворень. Щотижня ютуб-канал Кабінету експертів публікує свіжі аналітичні прогнози профільних галузевих експертів. Кожний коментар, інтерв’ю чи тематична програма, які представлені на нашому каналі, провокують широкий дискурс і суспільний резонанс. Нестандартний погляд на соціально-політичні, економічні та культурні процеси в Україні, обговорення проектів готових рішень, актуальні коментарі про головне тощо. Тільки тут концентруються авторитетні думки найкращих експертів України.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram