Фінмоніторинг “по-новому”- тема нового випуску програми “КАБІНЕТ ЕКСПЕРТІВ”

Експертиза
29.04.2020
Фінмоніторинг “по-новому”- тема нового випуску програми “КАБІНЕТ ЕКСПЕРТІВ”

28 квітня 2020 року набула чинності нова редакція закону «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення», і правила фінансового моніторингу стануть суворішими.

Цей Закон адаптує українське законодавство з питань запобігання і протидії відмиванню доходів до норм четвертої Директиви ЄС 2015/849 та Регламенту ЄС 2015/847, стандартів Групи з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму (FATF).

Що зміниться для громадян у роботі платіжних систем?
Чому саме 5000 грн стали визначальними для перевірки?
Хто моніторитиме підозрілі фіноперації фізосіб?
Які штрафи передбачені за порушення фінмоніторингу?
Чи витримає малий бізнес?

Ми запросили потужну експертну команду для обговорення цих питань. До студії завітали: Сергій Доротич, голова ВГО “Союз захисту підприємництва”; Юлія Ржевська, керуючий партнер у Fortune Capital та незалежний фінансовий радник; Олена Хачатрян, аудитор; Руслан Кухарчук, голова руху “Всі разом!”.

Дивться повний випуск програми КАБІНЕТ ЕКСПЕРТІВ:

Нагадаємо, що Кабінет експертів руху “Всі разом!”– формація лідерів, управлінців і галузевих експертів, які генерують нові ідеї і реалізують найкращі рішення для державних трансформацій і суспільних перетворень. Щотижня канал Кабінету експертів в YouTube публікує свіжі аналітичні прогнози профільних галузевих експертів. Кожний коментар, інтерв’ю чи тематична програма, які представлені на нашому каналі, провокують широкий дискурс і суспільний резонанс. Нестандартний погляд на соціально-політичні, економічні та культурні процеси в Україні, обговорення проєктів готових рішень, актуальні коментарі про головне тощо. Тільки тут концентруються авторитетні думки найкращих експертів України.

 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram