Дисципліна і порядок у школі робить дітей спроможними для дорослого життя. Пилип Духлій у Кабінет експертів

Експертиза
23.10.2024
Дисципліна і порядок у школі робить дітей спроможними для дорослого життя. Пилип Духлій у Кабінет експертів

«У дітей є така цікава річ – вони не слухають дорослих, але вони дивляться на них. Тобто переймають те, що ми робимо», – зазначив гість у відео.

Про важливість soft та hard skills, гуртків для хлопців та потребі чоловічого впливу. Як виховувати дітей та готувати для дорослого життя, щоб ставши дорослими вони не розчарувались, а були готові до викликів. Про це говоримо із засновником школи і студій робототехніки, психологом Пилипом Духлієм.

Актуальність гуртків для хлопчиків наразі значно зросла. Адже через повномасштабне вторгнення Росії в Україну чимало хлопчиків лишилось без батьківської уваги та виховання. Тому одним з можливих вирішень цієї потреби є гуртки з викладачем. Він може прищепити soft та hard навички необхідні у дорослому житті. Один з доступних способів, це робити через технічне навчання. Зокрема, у школі гостя Пилипа є навчання з дронами, машинами на радіокеруванні та 3D – друком.

Також гість підкреслив на розвитку hard skills: «У нас велика проблема з тим, що дітей не вчать витримувати напруження. Зустрічатись з тою реальністю, де треба докладати зусиль. Навіть якщо ти не бачиш кінцевої мети, є таке поняття «треба», тобі треба це зробити». Додав, що у дорослому житті діти будуть стикатись з викликами і завданнями, де потрібно робити те, що не хочеться, але потрібно. До прикладу, на роботі чи навчанні. Адже у противному випадку, дитина виростає «квіточкою», якій всі люди винні.

Ведучий Руслан Кухарчук зауважив, що ці тези суперечать сучасній “трендовій” психології про те, що “дитина – це річка, вона має бути в потоці, в свободі”. Проте Пилип Духлій говорить, що така філософія насправді приведе дитину до небезпеки та розчарування в дорослому житті.

Дивіться свіжий випуск вже зараз!

Нагадаємо, що Кабінет експертів – це аналітичний центр руху “Всі разом!”. Його резиденти генерують нові ідеї і реалізують найкращі рішення для державних трансформацій і суспільних перетворень. Щотижня ютуб-канал Кабінету експертів публікує свіжі аналітичні прогнози профільних галузевих експертів. Кожний коментар, інтерв’ю чи тематична програма, які представлені на нашому каналі, провокують широкий дискурс і суспільний резонанс. Нестандартний погляд на соціально-політичні, економічні та культурні процеси в Україні, обговорення проектів готових рішень, актуальні коментарі про головне тощо.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram