Дмитро Корчинський у Кабінеті експертів: Росія нам винна, відновлювати Україну будемо її ресурсами

Експертиза
28.09.2022
Дмитро Корчинський у Кабінеті експертів: Росія нам винна, відновлювати Україну будемо її ресурсами

Цивілізованого та європейського майбутнього Росії не варто чекати. «Більше того, нам й не треба, щоб у Росії була європейськість», – таку думку висловив гість Дмитро Корчинський у студії Кабінету експертів. Дана теза прослідковується у всьому випуску.

Ведучий Руслан Кухарчук під час інтерв’ю звернув увагу, що колективний Захід навіть зараз мріє про перетворення Росії на цивілізовану країну з європейської  точки зору. Проте Корчинський категоричний: «Це абсолютно порочна думка – європеїзувати Росію, цю помилку вже допустили за часів Єльцина».

Насправді, єдиним виходом з війни, який бачить пан Корчинський, є перенесення бойових дій на територію окупантів. Адже поки вони здатні запускати по Україні далекобійні ракети, у нас ніколи спокою не буде. А ще – Україні потрібні значні ресурси для відновлення всього, що зруйноване російською навалою: «Росія – нам винна. Так, ми отримуємо підтримку від інших країн. Але розуміємо, що відбудовувати країну нам прийдеться самим. Тому необхідно розуміти, як ми це будемо робити, враховуючи що території виснажені. Справедливим відшкодуванням збитків є залучення можливостей Росії, а значить перенесення військових дій на її землі».

«Всі ресурси які допоможуть нам піднятися та стати на ноги, знаходяться в Російській Федерації: там наш газ, нафта – це все має працювати на нас»,- наголошує Дмитро Корчинський. Після закінчення війни країні потрібний новий ривок. А тому країна-агресор повинна компенсувати всі витрати.

Нагадаємо, що Кабінет експертів – це аналітичний центр руху “Всі разом!” Його резиденти генерують нові ідеї і реалізують найкращі рішення для державних трансформацій і суспільних перетворень. Щотижня ютуб-канал Кабінету експертів публікує свіжі аналітичні прогнози профільних галузевих експертів. Кожний коментар, інтерв’ю чи тематична програма, які представлені на нашому каналі, провокують широкий дискурс і суспільний резонанс. Нестандартний погляд на соціально-політичні, економічні та культурні процеси в Україні, обговорення проектів готових рішень, актуальні коментарі про головне тощо.

 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram