Декларація Франциска про благословіння одностатевих пар. Реакція католиків світу. Роман Лаба у Кабінеті експертів

Експертиза
03.01.2024
Декларація Франциска про благословіння одностатевих пар. Реакція католиків світу. Роман Лаба у Кабінеті експертів

У першому випуску програми у новому 2024 році – гість Роман Лаба, доктор богословʼя. У студії згадали про Різдво та Новий Рік, святкування яких більше є загальною традицією, а не ознакою віри у суспільстві. Проте більшу частину діалогу приділили аналізу важливого докумену, що зʼявився у Ватикані – Декларація про благословіння одностатевих пар.

Отець Роман Лаба зазначає, що декларація чинить різницю у розумінні священності шлюбу. Адже в ній піднялись небіблійні погляди, які нині мають більше можливостей проникнути у церкву. У ній згадується про пасторське благословіння «пар», в даному випадку мається на увазі одностатевих. 

Що стосується реакції католиків з інших країн на документ з підписом Понтифіка, то це в переважній більшості – негатив та неприйняття. Єпископат Казахстану, Сполучених Штатів Америки не може прийняти ці постанови і визнати благословіння одностатевих пар. Адже це суперечить Священному Писанню і вченню Бога. 

Окрім декларації, згадали також і про Костел святого Миколая, що належить Римо-Католицькій церкві. Відомо, що будівля потребує ремонту, адже раніше зазнала пожежі. Наразі є деякі відкриті питання, що заважають його зробити. Гість розповів, чому костел є цінним і що потрібно зробити, аби його реставрували.

Більше про це і більше дивіться у новому випуску Кабінет експертів з доктором богослівʼя Отцем Романом Лабою.

Нагадаємо, що Кабінет експертів – це аналітичний центр руху “Всі разом!”. Його резиденти генерують нові ідеї і реалізують найкращі рішення для державних трансформацій і суспільних перетворень. Щотижня ютуб-канал Кабінету експертів публікує свіжі аналітичні прогнози профільних галузевих експертів. Кожний коментар, інтерв’ю чи тематична програма, які представлені на нашому каналі, провокують широкий дискурс і суспільний резонанс. Нестандартний погляд на соціально-політичні, економічні та культурні процеси в Україні, обговорення проектів готових рішень, актуальні коментарі про головне тощо. Тільки тут концентруються авторитетні думки найкращих експертів України.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram