Церква та допомога увʼязненим. В’ячеслав Когут у Кабінеті експертів

Експертиза
18.01.2023
Церква та  допомога  увʼязненим. В’ячеслав Когут у Кабінеті експертів

У новому випуску 2023 року говоримо про в’язниці та роль церкви у соціальній роботі з ув’язненими. Гість випуску – В’ячеслав Когут є справжнім експертом у цій справі. Має досвід із 2006 року: спочатку пару в’язниць, згодом вся Україна.

У листопаді відбувся перший молитовний сніданок Державної кримінально-виконавчої служби та Міністерства юстиції України. В’ячеслав Когут безпосередньо був причетний до організації події. У події взяли участь міністри, колишні ув’язнені, представники церков та солдати.
«За ув’язнених молився начальник Департаменту з виконання покарань. Це було так надихаючи. Мені телефонували керівники департаментів і казали, що це поєднання неймовірне», – розповідає В’ячеслав Когут.

Починаючи із 2006 року гість почав активно їздити у місця позбавлення волі. Ціль – допомогти порушникам закону змінитись та стати порядними й чесними громадянами України.

Як зазначає гість випуску В’ячеслав: “Історично відомо, що першу в’язницю заснувала церква. Для того, щоб захистити людей від самосуду у випадку, якщо людина зробила злочин ненавмисно. Тобто, тимчасове утримання для їхньої безпеки”.

Завдяки обширному досвіду гостя, у студії Кабінету експертів глядачі мають можливість почути цікаві історії, дізнатись про нові проєкти для ув’язнених, що здатне змінити порушників та специфіку роботи з цією субкультурою. Переглядайте новий випуск та залишайте коментарі.

Нагадаємо, що Кабінет експертів – це аналітичний центр руху “Всі разом!” Його резиденти генерують нові ідеї і реалізують найкращі рішення для державних трансформацій і суспільних перетворень. Щотижня ютуб-канал Кабінету експертів публікує свіжі аналітичні прогнози профільних галузевих експертів. Кожний коментар, інтерв’ю чи тематична програма, які представлені на нашому каналі, провокують широкий дискурс і суспільний резонанс. Нестандартний погляд на соціально-політичні, економічні та культурні процеси в Україні, обговорення проектів готових рішень, актуальні коментарі про головне тощо. Тільки тут концентруються авторитетні думки найкращих експертів України.

Підписуйтеся на наш канал!

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram