Ігор Плохой про форми публічної незгоди християн у КАБІНЕТІ ЕКСПЕРТІВ

Експертиза
20.01.2021
Ігор Плохой про форми публічної незгоди християн у КАБІНЕТІ ЕКСПЕРТІВ

Вийшов новий випуск програми КАБІНЕТ ЕКСПЕРТІВ . Тема: “Християнський протест”. Гість у студії: Ігор Плохой – голова ГО “Християнський фронт”.

З часів гріхопадіння триває війна між силами добра і зла. Ця борня триває по цей час. Христос прийшовши на землю приніс не лише примирення з Богом, але й меча. Цей духовний конфлікт починається в нашій душі і продовжується на полі бою в суспільній реальності.

На думку Ігоря Плохого, інтерпретатори Нового Заповіту недостатньо приділяють уваги у своїх коментарях саме тематиці християнського протесту. При цьому Святе Письмо чітко показує нам, що таке можливе і наряду з мирною проповіддю Євангелії мають практикуватися і інші форми: полеміка, маніфести, акції прямої дії. Яка різниця між християнським протестом і громадянським протестом? Бо одна справа засуджувати морально-етичні питання, накшталт абортів, пропаганди ЛГБТ тощо. А інша справа – вимагати чесного підрахунку голосів на виборах чи проти корупції. Духовна людина може судити про все з позиції Божого Слова. І це торкається всіх соціально-політичних питань, зокрема. Бо християни є громадянами своєї країни. Чи є різниця між гріхом неправди, корупції, содомським гріхом чи вбивством ненароджених дітей? Немає. Це все беззаконня проти якого християни мають висловлювати свою позицію у суспільстві. Межою є суто політичні фігури чи боротьба за політичні преференції. В цьому приймають участь лише ті, хто підтримують ту чи ішу політичну силу.

Багато тем, які викликають вуличний супротив християн лише тому, що в нашому суспільстві масово актуалізовуються антихристиянські цінності. Християни лише відповідають своїм протестом проти пропаганди гріха на вулицях українських міст.

Наскільки віруюча людина може занурюватися у суспільно-політичні події та брати в ніих участь? Наскільки християнський протест знаходить богословське підгрунтя? Ігор Плохой зазначив, що Біблія містить приклади громадської непокори апостолів, коли вони відмовилися підкорятися Синедріону і продовжували проповідувати Євангелію. Перше європейське місто, яке почуло Добру звістку – було Філіппи. Але служіння філіппійцям коштувало Павлові арешту та обмеженням волі. При цьому були порушені його громадянські права, як римського підданого. Павло відмовився виходити з в’язниці, коли його відпустило керівництво в’язниці. Фактично маніфестував своїм правом і вимагав від влади міста особисто зустрітися з ним для вибачення та вручення вимог до влади. Іван Хреститель такождемонстрував чітку громадянську позицію щодо гріховних дій царя Ірода. Навіть Сам Христос демонструє приклад громадянського протесту, коли вигнав торгуючих з Храму. Там було присутньо понад 2,5 млн паломників. У такому натовпі Христос маніфестує Свою позицію щодо абсолютної святості Храму.

Дивіться програму КАБІНЕТ ЕКСПЕРТІВ: “Протест християн” за участю Ігоря Плохого:

Український християнський рух спротиву. Якою Ігор Плохой бачить перспективу боротьби християн у суспільстві? Який досвід необхідно запозичити в американської християнської коаліції “Віри і свободи”? На яких засадах будується американський право-консервативний християнський рух?

Підсумовуючи результати участі християн на виборах у місцеві ради, які відбулися у 2020 році, варто зазначити, що здобувши перемогу ми не маємо задовольнятися цим. Необхідно створити консолідовану платформу влади, духовенства та громадськості для напрацювання спільної методології, проектів рішень, навчання, зустрічей для пошуку відповідей на сучасні виклики.

Дивіться програму КАБІНЕТ ЕКСПЕРТІВ за участю Ігоря Плохого: “Протест християн” на каналі в YouTube.

Нагадаємо, що Кабінет експертів руху “Всі разом!”– формація лідерів, управлінців і галузевих експертів, які генерують нові ідеї і реалізують найкращі рішення для державних трансформацій і суспільних перетворень. Ми створили цей канал для того, щоб комунікувати з вами про головне та актуальне, що відбувається в Україні. Щотижня канал Кабінету експертів в YouTube публікує свіжі аналітичні прогнози профільних галузевих експертів. Кожний коментар, інтерв’ю чи тематична програма, які представлені на нашому каналі, провокують широкий дискурс і суспільний резонанс. Нестандартний погляд на соціально-політичні, економічні та культурні процеси в Україні, обговорення проектів готових рішень, актуальні коментарі про головне тощо. Тільки тут концентруються авторитетні думки найкращих експертів України.

Підписуйтеся на наш канал!
Будьте завжди в курсі!

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram