Чи бути сімейній політиці?

Експертиза
02.07.2020
Чи бути сімейній політиці?

В Україні відсутній центральний орган, який формує та відповідає за державну сімейну політику. Деякі функції були покладені на Міністерство соціальної політики України. Все, на що спромоглося це відомство – так це досі не затвердити державну програму розвитку сімейної політики в Україні. Попередня завершилася ще у 2015 році. Натомість, у них дуже успішно виходить реалізовувати грантові замовлення іноземних фондів, які вирішують питання протидії насиллю в сім’ях. Це такий маніпулятивний хід, щоб представити саме сім’ю – як епіцентр і концентрацію насильства в Україні. Проте, концепція розвитку сімейної політики існує, але зовсім не акцептована в держаних органах. інакше кажучі – ігнорується суб’єктами влади. Наразі констатуємо ганебну реалізацію різними міністерствами грантової політики, яка замовляєтья з-за кордону і лобіює інтереси гендерної ідеології.

За останні три роки, понад 80 місцевих рад різних рівнів проголосували звернення до центральних органів влади у захист сім’ї та проти гендерної ідеології. Сукупно вони представили волевиявлення понад 20 млн українців – половина українського населення. Це беспрецендентний факт, який залишився поза увагою медіа та уряду. Спираючись на це, держава зобов’язана відхилити ратифікацію низки міжнародних документів, які суперечать інтересам природньої сім’ї. І сформувати державний представницький орган чи посаду Уповноваженого з питань сім’ї. Але курс держави інший і це свідома позиція.

  • Чому зафіксовані центральною владою рішення 80 місцевих рад на захист інституту сім’ї – ігноруються?
  • Для чого видаляються чи блокуються просімейні електронні петиції?
  • Хто покриває агресивну, навіть поргожувальну риторику чиновників на адресу просімейних рухів?
  • Яка відповідь надійшла на лист до РНБО включити питання сім’ї у стратегію національної безпеки України?
  • За чиї кошти реалізується антисімейна політика та чому українська влада “безхребетна”?
  • Як здійснити “селекцію” кандидатів на місцевих виборах цього року і здійснити просімейне волевиявлення?

Про це та інше, дивіться в програмі КАБІНЕТ ЕКСПЕРТІВ руху “Всі разом!”: “Чи бути сімейній політиці?”

Масштабуання сімейного руху в Україні набуло національного масштабу. Понад 250000 українців щорічно у своїх містах актуалізують важливість інституту сім’ї для них та їхніх громад. Але це продовжується ігноруватися. Натомість медіа висвітлюють прайди, які відвідують декілька сотен осіб. Це не може не відобразитися на наступній виборчій кампаніїї в регіонах цього року. Українці мають усвідомити, що питання сім’ї має стати наріжним і тестовим для кандидатів у депутати місцевих рад. Чи є бачення сімейної політики, яку вони будуть реалізовувати в своїх громадах. Підтримку отримають просімейні кандидати.

“Сімейна політика – це виклик. Я вірю, що рано чи пізно, вона стане частиною державної політики та складовою національної безпеки України. Інакше наша держава просто рухне. Ніякі фінанси не спасуть Україну, якщо не буде основи. Державна сімейна політика – це вже не прохання. Це вимога!”, – наголосив Адріан Буковинський.

Нагадаємо, що Кабінет експертів руху “Всі разом!”– формація лідерів, управлінців і галузевих експертів, які генерують нові ідеї і реалізують найкращі рішення для державних трансформацій і суспільних перетворень. Ми створили цей канал для того, щоб комунікувати з вами про головне та актуальне, що відбувається в Україні. Щотижня канал Кабінету експертів в YouTube публікує свіжі аналітичні прогнози профільних галузевих експертів. Кожний коментар, інтерв’ю чи тематична програма, які представлені на нашому каналі, провокують широкий дискурс і суспільний резонанс. Нестандартний погляд на соціально-політичні, економічні та культурні процеси в Україні, обговорення проєктів готових рішень, актуальні коментарі про головне тощо. Тільки тут концентруються авторитетні думки найкращих експертів України.

Підписуйтеся на наш канал!
Будьте завжди в курсі!

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram