Богдан Ходаковський – про функції добробатів у нинішній війні. Програма КАБІНЕТ ЕКСПЕРТІВ

Експертиза
19.05.2022
Богдан Ходаковський – про функції добробатів у нинішній війні. Програма КАБІНЕТ ЕКСПЕРТІВ

У студії Кабінету експертів – учасник героїчної оборони України, командир батальйону «Реванш» Богдан Ходаковський. В інтерв’ю він розповідає про добровольчі батальйони, їх роль на початку війни і долю через майже три місяці. На прикладах показує чому певні завдання краще виконують добробати, ніж професійні військові, а чому деякі накази добровольчим батальйонам категорично не можна давати. В цьому контексті Ходаковський зазначає, що мотивація на полі битви – це добре, але її вистачає на три години. Далі в бою має включатися характер людини, холодний розумі та інтелект (знання).

Серед всього, гість студії каже «Наше завдання як військових, безумовно, завдати ворогу максимальних втрат. Але не потрібно цуратись того, що завдання людей – жити. Зараз держава перейде на військові рейки, а дуже багато людей може лишитися за бортом, економіка буде просідати і люди будуть шукати кращого майбутнього в Європі. Я вважаю, що наша спільна громадська відповідальність, це підтримувати державу в економічному секторі, в сімейному, демографічному. Бо треба вижити. Ми, можливо, неочікувано для себе показали хороші результати у війні, але глобально ми ослаблюємося через дуже багато різних факторів».

І наостанок Ходаковський стверджує: «Наш союзник має бути Бог, а не НАТО. І ми сильно можемо поплатитися, коли віддаємо славу кому-завгодно, а не Богу».

Нагадаємо, що Кабінет експертів руху “Всі разом!”– формація лідерів, управлінців і галузевих експертів, які генерують нові ідеї і реалізують найкращі рішення для державних трансформацій і суспільних перетворень. Ми створили цей канал для того, щоб комунікувати з вами про головне та актуальне, що відбувається в Україні. Щотижня канал Кабінету експертів в YouTube публікує свіжі аналітичні прогнози профільних галузевих експертів. Кожний коментар, інтерв’ю чи тематична програма, які представлені на нашому каналі, провокують широкий дискурс і суспільний резонанс. Нестандартний погляд на соціально-політичні, економічні та культурні процеси в Україні, обговорення проектів готових рішень, актуальні коментарі про головне тощо. Тільки тут концентруються авторитетні думки найкращих експертів України.

Підписуйтеся на наш канал!

Будьте завжди в курсі!

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram