Архітектура, культура та культурно-субʼєктивне відчуття прекрасного. Дмитро Корчинський у Кабінеті експертів

Експертиза
04.11.2022
Архітектура, культура та культурно-субʼєктивне відчуття прекрасного. Дмитро Корчинський у Кабінеті експертів

Цього разу розмова з Дмитром Корчинським про архітектуру, культуру та відчуття прекрасного. У випуску Кабінету експертів ми завжди стараємось чіпляти актуальні суспільні теми з користю для слухачів.

Говоримо про те, в чому ж причина, що нинішнє будівництво не для багатьох тисячоліть. Але в чому причина – ірраціональності? Чи архітектура себе вичерпала? Корчинський зазначив, що будь-які жанри вичерпуються. А також згадав історичний момент, з яким збігся період вичерпання архітектури як мистецтва. Саме з появою академії мистецтв почала зникати неповторна творчість митців. Адже до того, всі творці, яких ми знаємо, переважно не мали вищої освіти та просто вчились ремеслу від своїх попередників.

«Коротше кажучи, невігласи» – говорить Дмитро Корчинський.

«Але чим буде захоплюватись покоління після нас?» – запитав ведучий програми. На що гість відповідає, можливо воно буде захоплюватись тим, що й ми. Або ж їхні смаки будуть іншими.

На кінець поговорили про почуття прекрасного і що взагалі це таке? На думку гостя Кабінету експертів це культурно-суб’єктивна річ, також підкреслив, що це можна побачити спостерігаючи за іншими культурами та народами. Що саме має на увазі поет та драматург – дивіться у новому випуску Кабінету експертів.

Нагадаємо, що Кабінет експертів – це аналітичний центр руху “Всі разом!” Його резиденти генерують нові ідеї і реалізують найкращі рішення для державних трансформацій і суспільних перетворень. Щотижня ютуб-канал Кабінету експертів публікує свіжі аналітичні прогнози профільних галузевих експертів. Кожний коментар, інтерв’ю чи тематична програма, які представлені на нашому каналі, провокують широкий дискурс і суспільний резонанс. Нестандартний погляд на соціально-політичні, економічні та культурні процеси в Україні, обговорення проектів готових рішень, актуальні коментарі про головне тощо. Тільки тут концентруються авторитетні думки найкращих експертів України.

 

Підписуйтеся на наш канал!

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram