“На мене тиснули, щоб я обмежував права просімейних рухів”, – Микола Ляхович

Експертиза
12.08.2020
“На мене тиснули, щоб я обмежував права просімейних рухів”, – Микола Ляхович

Вийшла нова програма КАБІНЕТ ЕКСПЕРТІВ. Тема випуску: “Неоліберали на держслужбі. Уся правда”. Гостем у студії був Микола Ляхович – громадський діяч, правозахисник, політичний в’язень. Вийшла дуже змістовна і цікава розмова про те, як бути гідним державником з просімейною позиціює і тримати натиск  ліберальних сил. Випуск гідний вашої уваги. Беріть посилання й дивіться самі!

Очолюючи відділ національно-патріотичного виховання Мінмолодьспорту, Микола Ляхович, за короткий термін здійснив низку успішних реформаторських заходів. Завдяки йому національно-патріотичне виховання почало стрімко розвиватись на всіх рівнях, і у всіх сферах суспільного життя. Автор концепції формування української громадянської ідентичності на основі традиційних українцям суспільно-державницьких цінностей: самобутності, волі, соборності і гідності українського народу, шляхом створення умов для їх дієвого переживання. На основі цієї концепції, вперше за роки незалежності України, написано і прийнято державну Стратегію національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки, яку введено в дію Указом Президента №580 від 13 жовтня 2015 року.

На виконання даної Стратегії, під керівництвом Ляховича, відділ національно-патріотичного виховання Мінмолодьспорту розробив План заходів національно-патріотичного виховання молоді, який затверджено Урядовим Розпорядженням №1400 від 25 грудня 2015 року. Під виконання цього плану-заходів, вперше за роки незалежності, виділено 10 млн. грн., цільових коштів з державного бюджету. З метою прозорості використання коштів платників податків, запрошуються до реалізації цих заходів волонтери від національно-патріотичних організацій. Саме завдяки Миколі Ляховичу – інститут сім’ї став складовою Статегії національно-патріотичного виховання.

В програмі говоримо про форми, інструменти та складові Стратегії. А саме:
– громадянсько-патріотична:
– військово-патріотична;
– духовно-моральна. А також, чому саме духовно-моральна складова стала суперечною?

Іде постійна боротьба за сімейні цінності у державній політиці. Будь-який чиновник, який підтримує традиційну сім’ю – вступає в конфлікт з ліберальним натиском та маніпуляціями ЗМІ.

“Окремі рухи з ліберальною ідеологією тиснули на мене, щоб я не допускав до конкурсів проектів державної підтримки просімейні організації. Це пряма сегрегація і обмеження соціоактивного життя. Тобто в ручному режимі, на мене чинилися спроби змусити порушувати права організацій з традиційними поглядами. Найбільше зло неомарксистських рухів у тому, що вони намагаються вдарити у саме серце української ідентичності – християнське коріння. А без нього – ми хто? Це антиукраїнська ідеологія”, – зазначає Микола Ляхович.

В дискусії знаходимо відповіді на такі питання: як і хто інтегрує культурний марксизм у державну політику? Чи безпечно сповідувати та просувати сімейний мейнстрім на держслужбі? Як живеться чиновникам, які чинять спротив просуванню ліберальних ідеологій в своїх відомствах? І чи варто боротися до кінця?

Дивіться новий випуск програми КАБІНЕТ ЕКСПЕРТІВ: “Неоліберали на держслужбі. Уся правда”.

Кабінет експертів руху “Всі разом!”– формація лідерів, управлінців і галузевих експертів, які генерують нові ідеї і реалізують найкращі рішення для державних трансформацій і суспільних перетворень. Ми створили цей канал для того, щоб комунікувати з вами про головне та актуальне, що відбувається в Україні. Щотижня канал Кабінету експертів в YouTube публікує свіжі аналітичні прогнози профільних галузевих експертів. Кожний коментар, інтерв’ю чи тематична програма, які представлені на нашому каналі, провокують широкий дискурс і суспільний резонанс. Нестандартний погляд на соціально-політичні, економічні та культурні процеси в Україні, обговорення проєктів готових рішень, актуальні коментарі про головне тощо. Тільки тут концентруються авторитетні думки найкращих експертів України.

Підписуйтеся на наш канал!
Будьте завжди в курсі!

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram