Володимир Моісей

Біль загартовує для нових перемог

Володимир Моісей - Біль загартовує для нових перемог

Закінчив Українську євангельську теологічну семінарію, вивчав практичну психологію в Міжнародній Академії управління персоналом. Регіональний менеджер міжнародної організації «Еммануїл». Минуло 10 років, як Володимир Моісей почав працювати з підлітками, незважаючи на те, що сам на той час, був ще молодим хлопцем. Ним рухало непереборне бажання допомагати людям навколо змінюватися, особливо тим, які опинилися в дуже важких життєвих обставинах. В своєму житті пережив самотність і зраду від найрідніших людей. Потрапив у жахливу аварію і втратив руку. Однак, подолавши ці випробування він і сьогодні продовжує надихати своїм особистим прикладом сотні людей.

Володимир сьогодні – це люблячий і вірний чоловік, турботливий батько, успішний рекордсмен у спорті та громадський діяч. Організовує сімейні фестивалі та вуличні активності на підтримку сім’ї та дітей. Надійний партнер і представник руху «Всі разом!» у своєму місті. Його діяльність змінює Бердянськ і людей в ньому на краще. Далі – пряма мова…

 

Сім’я Володимира Моісея

 

У витоків безнадії
У мене була поважна і досить забезпечена родина. Бабуся працювала ревізором в інтернаті, дідусь був завідувачем кафедрою в педагогічному інституті. Моя мама була педагогом, а батько – будівельником. Моє дитинство починалося досить яскраво, багато рідних, велика дружна сім’я. Після чого щастя стало упливати, немов земля з-під моїх ніг. І у віці 13 років я залишився зовсім один.

  «… я з глибоким теплом пригадую, як в дитинстві часто ходив з друзями на поля збирати кавуни, допомагати рідним по дому, навчався й проводив вільний час з батьком»

Мій тато пішов з родини. У нього з’явилася інша сім’я. Ставлення мами до мене стало зовсім холодним і байдужим. Багато в чому я нагадував їй свого батька. З часом, мати почала зловживати алкоголем. Тож, маючи власну кімнату в нашому будинку, я був повністю наданий собі. Так розпочався новий етап мого життя.

У свої 14-15 років, я навчався самостійно готувати, прати свої речі, вчитися в школі і все інше, що було необхідно мені для життя. Через кілька років, я непогано закінчив вечірню школу. При цьому, мені доводилося щодня працювати на будівництвах міста. Там я навчився укладати кахель і шпатлювати. Тому по закінченню школи, я вже відчував себе цілком дорослою та самостійною людиною.

Переломним моментом мого отроцтва стало те, коли моя мама вирішила, що я для неї – помер, а батько при зустрічі сказав: «Я не знаю тебе». Тоді мені здавалося, що я не впораюся. Було дуже важко.

Але минули роки, а я з глибоким теплом пригадую, як в дитинстві часто ходив з друзями на поля збирати кавуни, допомагати рідним по дому, навчався й проводив вільний час з батьком.

                                                                                    Сім’я Володимира Моісея

 

Іспит на зрілість
Сім’я для мене – це початок усього. Це любов без докору, опора і підтримка. Це безпека емоційного стану всіх членів сім’ї. Як говорить народна мудрість: «Чоловіками не народжуються, а стають». Тож для мене як для чоловіка важливим є формування твердого стрижню у характері. Серед молодих людей в тренді купа м’язів і брутальний вигляд. Але Бог від чоловіків очікує відповідальності за свої сім’ї. Я вірю, що такий іспит має здати кожний чоловік.

У 2011 році народилася моя власна сім’я. Мою дружину звати Ганна. Вона моя помічниця у всьому. Бог благословив нас чудовою донечкою, і ми назвали її Кароліною. Завдяки їй, я став більш ніжним і люблячим. Вони – моє щастя, яке мені подарував Бог. Разом ми думаємо і працюємо над тим щоб, як якісно служити молоді нашого міста і суспільству в цілому.

                                                                                         Сім’я Володимира Моісея

 

Лідерство – це покликання чоловіка
Коли мені виповнилося 24 роки, я став менеджером міжнародної організації «Еммануїл» в Запорізькій області. Ось уже понад 10 років я працюю в сфері захисту сім’ї та дітей: реалізую різні проекти, які формують здорове суспільство. Щодня понад 100 осіб звертаються в наш офіс, де ми надаємо різну допомогу – починаючи від підтримки в навчанні та закінчуючи матеріальною допомогою. За ці роки нам вдалося вибудувати традицію проведення в Бердянську вуличних фестивалів на захист природньої сім’ї, налагодили контакти з усіма соціальними службами міста, провели низку акцій в підтримку сімейних цінностей і молоді, відкрили багато гуртків для дітей. Успішним був досвід впровадження програми «Життя в долонях», яка створила підгрунтя для роботи з дошкільнятами та учнями молодших класів.

«Серед молодих людей в тренді купа м’язів і брутальний вигляд. Але Бог від чоловіків очікує відповідальності за свої сім’ї. Я вірю, що такий іспит має здати кожний чоловік».

Фестиваль в підтримку сім’ї допоміг сформувати і зміцнити роботу духовної ради в Бердянську. Під її патронатом у нашому місті в 2017 році вперше відбувся фестиваль сім’ї. Цей проєкт розвивається. І на сьогодні він включає в себе вже 32 локації сімейного сервісу, різні майстер-класи для активного сімейного дозвілля. Зараз я працюю над впровадженням розвиваючих програмам для підлітків і над організацією фестивалів сім’ї в наступному. Окрім цього – організувати Молитовний сніданок як платформу для переговорів і взаємодії церков із владою та розбудови цих відносин на принципах відкритості та взаємоповаги. Працюю над відкриттям федерації «Спортсмени Бердянська».


Аварія, яка зруйнувала все
Я прямував у Запоріжжя на своєму авто, щоб представляти інтереси однієї дитини. Йому не могли допомогти в Бердянську, тому ми вирішили залучити запорізьких фахівців. Це було 2 травня 2019 року. Погода стояла сонячна і ніщо не віщувало біди. Сильним поривом вітру, наче ударом, мене винесло в кювет. Коли викручував кермо, стався удар, і я побачив, як ліва рука впала на коліна. Потім був сильний удар головою і правою рукою… Все сталося миттєво. Прийшовши до тями, я схопив руку і вибив ногами двері, щоб випасти з уже палаючої машини. Я доповз до дороги і встав на коліна, стікаючи кров’ю. Машини проїжджали повз мене. Тоді з усіх зупинилися лікарі із Запоріжжя. Вони надали мені першу медичну допомогу і викликали карету швидкої. Я втратив багато крові і, як би ці люди не зупинилися, я не вижив би. На жаль, зберегти руку не вдалося.

                                                                                          Володимр Моїсей після аварії

                                                                                          

Прийняти себе таким, яким я став після аварії – стало для мене найбільшим викликом в житті. Було дуже складно подолати цей період внутрішнього конфлікту. Я був пригнічений і не розумів, за що це лихо спіткало мене. Потрібен був час для того, щоб мені відновитися душею і тілом.

Бог, моя сім’я і ​​церква були завжди поруч. Своєю турботою, вони допомогли мені стати сильніше і озброїтися надією. Найбільше я вдячний своїй дружині за те, що вона була, як ніхто терплячою та вірною. Моя дочка дуже подорослішала за цей період і тепер мріє придбати мені нову руку.

«… після падіння потрібно і можна підніматися»

 

Володимир ставить рекорд у піднятті штанги однією рукою


Біль загартовує для нових перемог

Трагедія дуже зміцнила мене в досягненні особистого покликання. Торік, я взяв участь у змаганнях федерації World Power League у «становій тязі» в Мелітополі. Тоді я підняв однією рукою штангу вагою в 230 кг. А у липні 2020, на чемпіонаті України з пауерліфтингу, я підняв штангу вагою вже 250 кг. Це був рекорд, який полягав у становій тязі максимальної ваги людиною з однією рукою за допомоги лямки. Результат був зафіксований у Книзі рекордів України. Зупинятися на досягнутому я не збираюся.

                                          Визнання встановленого Володимиром Моїсеєм рекорду

 

Не перестаю мріяти про організацію у Бердянську паралімпійських ігор для дітей з обмеженими можливостями. А також про відкриття християнської загальноосвітньої школи в нашому місті. І звичайно ж – мрію про якісний екзопротез для себе.

 

 

Матеріал підготував Роман Аблязов, керівник проектів руху “Всі разом!”

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram

Читайте також

  • Кирило Бабенцов
    Герой – вірний Україні з народження і до самої смерті
    Уявімо, що зараз ви знайомитесь з одним із тих завдяки кому прокинулись, п’єте смачну каву, маєте близьких поруч та виховуєте дітей. Ці колись буденні речі вже давно стали для українців переоціненими та надважливими. Тому зараз коли йде війна, ми так шануємо наших воїнів. Адже завдяки…