Жіночі спортивні команди у США відмовляються грати проти трансів

Актуально
04.10.2024
Жіночі спортивні команди у США відмовляються грати проти трансів

У Сполучених Штатах у жіночому спорті стало тенденцією відмовлятися від змагань проти команд з трансами. За останні декілька тижнів чотири волейбольні та одна футбольна команди відмовились грати проти суперників, у яких в команді є біологічні чоловіки, які ідентифікують себе як жінки. Суспільство підтримало рішення цих команд. Політики та активісти висловили солідарність їхній позиції.

Волейбольна команда Southern Utah
14 вересня школа «Південна Юта» мала зіграти проти команди «Сан-Хосе Стейт», але матч було скасовано. Хоча команда причини цього рішення не вказала, медіа та суспільство основною причиною називають участь у суперників транссексуала.

Як відомо, у команді «Сан-Хосе Стейт» бере участь Блер Флемінг, біологічний чоловік, який ідентифікує себе як жінка. Він народився як чоловік з іменем Брейден, проте був включений до жіночої команди у всіх турнірах. Флемінг є видатним членом непереможної команди. Про це свідчить те, що він отримав нагороди на всіх попередніх турнірах.

Волейбольна команда Boise State
Жіноча волейбольна команда штату Бойсе оголосила, що не гратиме свій матч 28 вересня проти штату Сан-Хосе. Спортивний репортер Outkick Девід Хукстед сказав, що команда також програла гру, «тому що найкращий гравець команди — чоловік». Згідно з політикою турніру, організатори зафіксували матч як неустойку та поразку для штату Бойсе.

В Інтернеті команда отримала величезну підтримку від свого губернатора, сенаторів США та конгресменів. «Я вітаю Бойсе Стейт за роботу в напрямку мого виконавчого наказу, Закону про захист жіночого спорту. Ми повинні забезпечити безпеку гравців для всіх наших спортсменок і продовжувати боротьбу за справедливість у жіночому спорті», — сказав губернатор Бред Літтл.

«Слава Бойсе Стейт за підтримку жінок у спорті. Працьовиті, талановиті спортсменки Айдахо заслуговують на чесне ігрове поле, де вони можуть змагатися та перемагати!», – сказав сенатор Джеймс Ріш.

«Безпека спортсменок штату Айдахо має першочергове значення для заспокоєння невиправданої проблеми. Бойсе Стейт зробив правильний вибір», – опублікував на X сенатор Майк Крапо.

Волейбольна команда Wyoming Cowgirl Volleyball
Жіноча команда з волейболу Університету Вайомінгу також відмовилася грати проти Університету штату Сан-Хосе. Причиною також стало те, що каліфорнійська школа дозволила чоловікові грати в жіночій команді. У заяві команда зазначила: «Після тривалої дискусії, Університет Вайомінгу не буде грати запланований матч проти Університету штату Сан-Хосе 5 жовтня».

Колишня студентська плавчиня та відвертий захисник жіночого спорту Райлі Гейнс похвалила школу та написала в соціальних мережах: «Вперед. Університет Вайомінгу є третьою школою, яка програла свій матч проти SJSU через те, що в їхній жіночій команді є чоловік».

Губернатор штату Вайомінг Марк Гордон також високо оцінив крок школи. «Я повністю підтримую рішення Wyoming Cowgirl Volleyball відмовитися від гри у волейбольному матчі проти Сан-Хосе Стейт. Важливо, щоб ми виступали за чесність і справедливість у жіночій легкій атлетиці», — йдеться в дописі Гордона на X.

Волейбольна команда Utah State University
Університет штату Юта став четвертим коледжем, який захистив свою жіночу волейбольну команду від гри проти Університету штату Сан-Хосе. У заяві шкільного спортивного відділу говорилося: «Університет штату Юта не братиме участі у запланованому на 23 жовтня волейбольному матчі в університеті штату Сан-Хосе».

Губернатор Юти Спенсер Дж. Кокс написав на X, що він підтримує студентів, тренерів і керівництво університету в їхньому рішенні відмовитися від матчів проти Сан-Хосе Стейт. «Важливо, щоб ми зберегли простір для жінок, щоб конкурувати чесно та безпечно. Нашим спортсменкам доводиться боротися з цією складною проблемою, тому що NCAA не виконав свій обов’язок захистити спортсменок і жіночий спорт. Настав час для NCAA серйозно поставитися до цього та захистити наших студенток-спортсменок», – зазначив губернатор.

Футбольна команда середньої школи Нью-Гемпшира
Члени футбольної команди середньої школи Нью-Гемпшира відмовилися грати проти команди середньої школи Кірсардж, за яку грає біологічний чоловік. 1 жовтня п’ятеро дівчат із футбольної команди середньої школи Хіллсборо-Дірінг пропустили гру проти регіональної середньої школи Кірсардж, де зірковим гравцем команди є чоловік на ім’я Маель Жак. Він домінує не лише у футболі, а й у легкій атлетиці. У лютому він виграв перше місце на чемпіонаті штату.

«Для нас це стосується біології та підвищеного фізичного ризику під час повноконтактних видів спорту проти протилежної статі. Ми вважаємо, включно з моєю дочкою, що відмова від змагань є найкращим способом вирішити цю проблему. Ми сподіваємося, що батьки будуть більш охочі висловлюватися, знаючи, що вони не повинні бути першими чи єдиними сім’ями в нашій громаді, щоб зробити це», — сказала Хезер Тінг, мати спортсменки, яка відмовилася грати.

Нагадаємо, що вперше в історії на Олімпіаді чоловіки, які ідентифікують себе як жінки, взяли участь у змаганнях з боксу. Не стало дивним те, що вони здобули золоті медалі.

Читайте також: Як транссексуали знищують жіночий спорт; Участь трансів у Олімпіаді: хто просуває чоловіків у жіночий спорт і до чого тут РФ.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram