Жорстка мобілізація, віра на війні, заборона хрестів на кладовищі, українська ідентичність. Артем “Довженко” у Кабінет експертів

Експертиза
24.04.2024
Жорстка мобілізація, віра на війні, заборона хрестів на кладовищі, українська ідентичність. Артем “Довженко” у Кабінет експертів

«Наше суспільство забуло той шок перших днів війни. Ми забуваємо те, що життя героїв коштували нам дуже багато страждань та зусиль для збереження нашої держави», – говорить гість програми Артем «Довженко»(позивний), військовослужбовець, група «Реванш». Закон про мобілізацію, затримання ТЦК про які всі говорять у сомережах та ставлення військових до цивільних чоловіків. Про все це і більше у новому випуску Кабінет експертів.

Ведучий Руслан Кухарчук запитав гостя, чи справді військові вимагають жорсткого Закону про мобілізацію? Артем відповів: «Ми вважаємо, що це обовʼязок кожного українця, кожного хто бажає жити на цій землі. А також, для нас важливе повернення втікачів в Україну заради цивільної чи військової роботи».

Додав, що на його особисту думку та побратимів, держава повинна налаштувати хорошу відповідну рекрутингову кампанію щодо вступу в армію. «Наприклад, ми бачимо успішні проєкти рекрутингу у третій штурмовій бригаді (Азов)», – підкреслив військовий.

Безсумнівно, за таких масштабів війни в Україні задовільнити всі рекрутингові потреби в армії дійсно складне завдання. Однак, на думку Артема: «Зберегти і продовжувати підтримувати постійний притік людей в армію рекрутингова кампанія могла б забезпечити».

Зокрема, поговорили про волю, свободу та українську національну ідентичність. Як зазначає гість, на його думку ідея свободи та волі дуже тісно повʼязана з християнством та козаками. «Адже споконвіків уявлення свободи для українців направлене на те, що нашу землю дав нам Бог. І на ній ми маємо стояти, ніколи звідси не йти, нікому не віддавати», – сказав він.

Також додав, що частиною ідентичності у підрозділі Артема в групі «Реванш» є три стовпи: Бог, сімʼя, держава.

Детальніше про військову ідентичність, обовʼязок цивільних чоловіків, військове меморіальне кладовище та у чому несправедливість мобілізації по відношенню до селян – дивіться у студії Кабінет експертів.

Нагадаємо, що Кабінет експертів – це аналітичний центр руху “Всі разом!”. Його резиденти генерують нові ідеї і реалізують найкращі рішення для державних трансформацій і суспільних перетворень. Щотижня ютуб-канал Кабінету експертів публікує свіжі аналітичні прогнози профільних галузевих експертів. Кожний коментар, інтерв’ю чи тематична програма, які представлені на нашому каналі, провокують широкий дискурс і суспільний резонанс. Нестандартний погляд на соціально-політичні, економічні та культурні процеси в Україні, обговорення проектів готових рішень, актуальні коментарі про головне тощо.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram