Вітаємо з Днем Конституції України!

Актуально
28.06.2020
Вітаємо з Днем Конституції України!

Шановні друзі! У 1996 році Верховна Рада України, висловлюючи суверенну волю громадян нашої держави і спираючись на багатовікову історію українського державотворення та на світовий досвід, прийняла Основний Закон України — Конституцію, яка стала реальною і дієвою основою розбудови незалежної демократичної держави як повноправної учасниці світового співтовариства.

Щиро вітаємо Вас із визначним святом — Днем Конституції України! Бажаємо успіхів і плідної праці на благо українського народу. Нехай це свято додасть Вам наснаги і творчих здобутків в ім’я процвітання нашої незалежної Батьківщини. Зичимо Вам міцного здоров’я, довгих років життя, миру та благополуччя, звершення усіх планів заради світлого майбуття рідної України!

Преамбула Конституції України наголошує: “Верховна Рада України від імені Українського народу — громадян України всіх національностей, виражаючи суверенну волю народу, спираючись на багатовікову історію українського державотворення і на основі здійсненого українською нацією, усім Українським народом права на самовизначення, дбаючи про забезпечення прав і свобод людини та гідних умов її життя, піклуючись про зміцнення громадянської злагоди на землі України, прагнучи розвивати і зміцнювати демократичну, соціальну, правову державу, усвідомлюючи відповідальність перед Богом, власною совістю, попередніми, нинішнім та прийдешніми поколіннями, керуючись Актом проголошення незалежності України від 24 серпня 1991 року, схваленим 1 грудня 1991 року всенародним голосуванням, приймає цю Конституцію — Основний Закон України”.

Стаття 51 Конституції України повідомляє про важливість сімейних цінностей: “Шлюб грунтується на вільній згоді жінки і чоловіка. Кожен із подружжя має рівні права і обов’язки у шлюбі та сім’ї. Батьки зобов’язані утримувати дітей до їх повноліття. Повнолітні діти зобов’язані піклуватися про своїх непрацездатних батьків. Сім’я, дитинство, материнство і батьківство: охороняються державою”.

Конституція України одна з небагатьох конституцій Європи, яка має такі вагомі тези. Важливо об`єднати наші спільні зусилля, щоб зберігти та здобути демократичні засади, що закріплені в Конституції. Бажаємо, щоб мир і злагода сприяли подальшій розбудові правової держави!

Також хочемо нагадати, що ключова місія руху «Всі разом!» це суспільні і державні перетворення на основі конституційної ідеї відповідальності перед власною совістю, попередніми, нинішнім та прийдешніми поколіннями. Служіння Богу і українському народу задля блага людей і сімей.

Руслан Кухарчук і рух «Всі разом!».

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram