Огляд вуличних сімейних заходів: 9-10 червня

Актуально
15.06.2018

9-10 червня стали насиченими вуличними сімейними заходами в Україні. Так, за вихідні до національног осімейного руху долучилося ще 7 міст, а в Києві пройшов найбільший сімейний фестиваль в країні. 

У суботу, 9 червня в місті Хуст Закарпатської області пройшла мирна хода «Всі разом – за сім’ю!». Хустяни пройшли центральними вулицями міста від майдану Незалежності до Хустської міської ради. Там до чиновників звернулися священнослужителі різних конфесій, закликаючи берегти традиційну сім`ю, виховувати в християнському дусі дітей, не піддаючись так званим модним демократичним ноу-хау. Ця хода в місті над Тисою пройшла вперше. І до неї долучилися не тільки містяни, але й жителі сусідніх сіл. До заходу приєднувалися цілі сім’ї», а гаслами ходи були так вислови: “Всі разом – за сім’ю”, “Здорова родина – щаслива країна”, “Тато, мама, дитина – здорова Україна”, “Україна – християнська країна”.

9 червня у Сєвєродонецьку вперше пройшов сімейний вуличний захід фестиваль «Всі разом – за сім’ю!» Розпочалося все з ходи на захист сімей та родинних цінностей. Хода стартувала від площі Миру і на ній взяло участь близько півтисячі жителів міста. А закінчився марш сімей на площі Перемоги, де учасників уже очікував військовий духовний оркестр та привітання на сцені. Також функціонували різні локації із батутами та надуваними гірками. Сучасні танці, вокал та іграшки, аквагрим і національні локації – усе створювало атмосферу свята. А родзинкою події став виступ Антона Копитіна, переможця шоу «Голос країни».

9 червня в Кропивницькому вже вдруге пройшов фестиваль сім’ї. Розпочався захід з урочистої ходи центром міста. Продовжився фестиваль у Ковалівському парку. Під час заходу у парку працювали локації із дитячими забавами, спортивними майданчиками, фотозонами, романтичними станціями та зонами із смачним частуванням. Діти мали змогу скористатися батутами, скелдерами, спробувати себе у різноманітних конкурсах та виграти призи. Для родин влаштували естафети та змагання, де кожен із членів родини показував свою спортивну підготовку та позмагатися за звання «Найспортивніша сім‘я» та «Супертато». Наприкінці заходу відбулося нагородження учасників та переможців конкурсу.

9 червня в Дніпрі пройшов масштабний сімейний фестиваль. Розпочалося із параду щасливих сімей, який стартував на площі Героїв Майдану. Там проводилася реєстрація учасників фестивалю. У дніпрян в руках були прапори, транспаранти і кульки. Багато плакати були намальовані дітьми. Фестиваль у Дніпрі проводиться щорічно, але з таким розмахом вперше: військовий оркестр та 8 конфесій і тисячі учасників. Від площі Героїв Майдану колона на чолі з оркестром попрямувала в парк ім. Глоби. Учасники несли рушник довжиною в 800 метрів, занесений в Книгу рекордів України в 2016 році. А в парку учасників очікували локацій. Наприклад, локація “Тет-а-тет з татом”, різноманітні фотозони та романтичні станції для закоханих.

9 та 10 червня у Києві пройшов фестиваль “Всі разом – за сім`ю!” Поштова площа перетворилася на місце карнавалу сімей та дітей. Тисячі киян і гостей столиці з’їхалися на фестиваль «Всі разом – за сім’ю!» Площа була ніби вулик: десятки локацій сімейного сервісу, програма на сцені, вечірній концерт і 30 тисяч учасників заходу за два дні! Майстер-клас із ковальства, перетягування автомобіля, скандинавське ходіння, спікінг-клаби з англійської, макіяж та зачіски, консультування в період вагітності – усе це було на святі. А також танцювальний батл із фіналом на сцені. Виступи різних колективів і дитячих, і підліткових, і дорослих. А ввечері хедлайнери – Mountain Brezee i Tarabarova.

10 червня в Полтаві пройшов фестиваль «Всі разом – за сім’ю!» Почали захід з ходи за сімейні цінності, в якому взяло участь близько 2 тисяч осіб. У перший ряд організатори вивели священнослужителів різних конфесій, за ними – молодята і сім’ї з дітьми. Хода рушила від Соборної площі до самого серця міста – Корпусного парку. Організована хода несла прапори і плакати із закриками «Тато, мама, я – щаслива сім’я!», «Майбутнє – за природними родинами» та інші.

10 червня в центрі Одеси пройшла хода на захист сімейних цінностей. Близько двох тисяч учасників було на події. Марш йшов від вулиці Дерибасівської з транспарантами “Тато, мама, я – щаслива сім`я!” А усе це супроводжувалося духовним оркестром. В марші брали участь священики різних конфесій, одесити та представники інших українських міст, які виступають за природну сім`ю.

Нагадаємо, що уже пройшли вуличні сімейні заходи у чотирьох десятках міст України: 19 та 20 травня, 12 та 13 травня,  26-27 травня , 2-3 червня. 

 

 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram