У штаті Нью-Гемпшир заборонили транссексуалам брати участь у жіночому спорті

Актуально
22.07.2024
У штаті Нью-Гемпшир заборонили транссексуалам брати участь у жіночому спорті

Губернатор штату Нью-Гемпшир Кріс Сунуну підписав законопроєкт про заборону хлопцям, які ідентифікують себе як дівчат, брати участь у жіночих видах спорту. Спортсменам-транссексуалам у 5-12 класах шкіл не дозволятимуть виступати в командах, які не відповідають їхній біологічній статі. Прийнявши цей закон, штат приєднався до майже половини штатів країни, які вжили подібних заходів.

Законопроєкт прийнятий очолюваним республіканцями законодавчим органом. Він вимагатиме від шкіл позначати всі команди як дівчат або хлопців. Відповідність статі визначатиметься на основі свідоцтв про народження учнів «або інших доказів». Про це повідомляється в публікації The Washington Post.

Ініціатори закону заявили, що хочуть захистити дівчат від травмування більшими та сильнішими транссексульними спортсменами чоловіками. В заяві губернатор Сунуну зазначив, що закон забезпечує справедливість і безпеку у жіночому спорті шляхом підтримки чесності та конкурентного балансу в спортивних змаганнях.

Також Кріс Сунуну підписав законопроєкт, який забороняє операції неповнолітнім особам по зміні зовнішніх статевих ознак. Такі операції доступні в Сполучених Штатах більше десяти років і схвалені великими медичними асоціаціями. «Цей законопроєкт спрямований на захист здоров’я та безпеки дітей Нью-Гемпшира та заслужив підтримку обох партій», — написав Сунуну.

Нагадаємо, резидент «Кабінету експертів» Елеонора Дібрівна робила розлогий аналіз про те, як транссексуали знищують жіночий спорт.

Читайте також: Британський уряд Ріші Сунака оголосив реванш на захист біологічної статі.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram