Рух “Всі разом!”: впровадження громадянської освіти має бути прозорим

Актуально
15.09.2017

Громадянський рух «Всі разом!» звертається до Кабінету Міністрів України з вимогою забезпечити прозорість під час розгляду проекту Розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження плану заходів з розвитку громадянської освіти на 2017-2021 роки».

Офіс Руху висловлює занепокоєння тим, що положення Плану заходів певним чином не узгоджується із суспільно-державницькими цінностями, а процес розгляду проекту Розпорядження не відповідає вимогам чинного законодавства України.

Зазначають, що в проекті Розпорядження розробники не врахували вимоги статті 11 Конституції, яка регламентує, що держава сприяє консолідації та розвиткові української нації, її історичної свідомості, традицій і культури, а також положення  Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки. Представники Руху “Всі разом!” наголошують, що важливим аспектом в розвитку громадянської освіти є ціннісні орієнтації молоді, що викладені в Рекомендаціях парламентських слухань про становище молоді в Україні на тему: «Ціннісні орієнтації сучасної української молоді», затверджених постановою Верховної Ради України від 23 лютого 2017 № 1908-VIII.

Також великий подив викликає те, що більшість освітніх програм, курсів, методик, які пропонують впровадити автори проекту Розпорядження, не можна знайти у вільному доступі.

Рух “Всі разом!” наполягає на проведенні публічних громадськіх обговорень проекту Плану заходів з розвитку громадянської освіти із презентацією освітніх програм, курсів, методик відповідно до вимог чинного законодавтсва.

 

 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram