Порада для «ПриватБанку»: дайте якісні фінансові послуги, а не ЛГБТ-пропаганду

Актуально
30.06.2020
Порада для «ПриватБанку»: дайте якісні фінансові послуги, а не ЛГБТ-пропаганду

Державна банківська установа АТ КБ «ПриватБанк» на офіційному пабліку в соціальній мережі Instagram виражає підтримку КиївПрайд.  А також пропонує клієнтам використовувати прапор та іншу символіку ЛГБТІ-спільноти на платіжних картках.

Слід зауважити, що діяльність ЛГБТІ-спільноти має політичний контекст та містить небезпечну ідеологічну забарвленість. Подібні дії з боку державної банківської установи є проявом неповаги та нехтування духовними, морально-етичними, культурними, історичними цінностями українського суспільства.

Громадянський рух «Всі разом!» одразу відреагував та висловив своє обурення у листі на ім’я керівника Національного банку України. У зверненні написано: «Вважаємо, що такі дії загрожують стабільності банківської та/або фінансової системи країни. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України».  Рух також нагадав, що згідно Закону України «Про національний банк» та відповідно до Конституції України основною функцією Національного банку є забезпечення стабільності грошової одиниці України.

Юристи Руху зазначають, що використання «ПриватБанком» політичної символіки ЛГБТІ-спільноти – це спроба популяризувати аморальний і соціально-небезпечний притаманний їм спосіб життя. А заклик брати участь у подібних заходах може бути інтерпретовано як підтримка політичних ідей ЛГБТ руху,  що заборонено статтею 10 Закону України «Про державну службу».

«Всі разом!» виражає глибоке розчарування таким вчинком держаної  банківської установи, бо це суперечить моральним нормам суспільства, знижує довіру до влади, негативно впливає на імідж державного органу. У листі до НБУ Рух також уточнив, що державна банківська установа «ПриватБанк» не має права займатися політичною агітацією і створювати обставини, які сприяють соціальному конфлікту та розколу суспільства.

 

 

 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram