Понад тридцять міст організували вуличні сімейні дійства у травні і червні

Актуально
17.07.2017

Тридцять три міста, районних та обласних центрів вже долучилися до національного марафону сімейних фестивалів по всій Україні у 2017-му. Це у півтора рази більше, ніж торік. Організація «Всі разом!» здійснює  методологічний супровід цих заходів, а також огляд і моніторинг за результатами проведення. Тенденція очевидна – вуличний сімейний  рух в Україні масштабується щороку.

Організаторами таких заходів зазвичай виступають громадські організації, християнські церкви, місцеві органи влади, соціально-відповідальний бізнес й окремі активісти. Майже всюди організатори однаково пояснюють свою мотивацію: «Нам важливо будувати країну, де сім’ї і сімейні цінності є ключовим пріоритетом суспільної традиції і державної політики».

Здебільшого вуличні сімейні дійства у містах складаються з трьох етапів: сімейна хода, святковий концерт, фестивальне містечко з освітніми і розважальними локаціями. Основні гасла, які лунають всюди: «Міцна родина – міцна Україна», «Шлюб – це союз чоловіка та жінки», «Через сім’ю нас все більше та більше», «Моя сім’я: тато, мама і я», «Є родина – є країна» та інші.

У кожному місті – свої цікавинки та оригінальності. Це і запрошена поліція з пожежниками, які проводять майстер-класи для діток, і проведення церемоній вінчання прямо на сцені, і нагородження багатодітних сімей, і медичні станції з можливістю перевірити свій стан здоров’я, і виступи особливо знакових персон і виконавців. Наприклад, на київському сімейному фестивалі півторагодинний концерт відіграла група «Друга Ріка». І, звісно, всюди свято супроводжувалося вікторинами, конкурсами  та щедрими подарунками аж до побутової техніки і коштовних сертифікатів.

Загалом протягом травня і червня 2017 року у вуличних фестивалях у різних містах взяли участь понад 100 000 осіб.  «Всі разом ми стаємо свідками і безпосередніми учасниками формування геть нової традиції – вуличні фестивальні дійства навколо саме сімейної тематики. Україна має потенціал стати лідером міжнародного сімейного руху», – зазначає Руслан Кухарчук, голова організації «Всі разом!»

Моніторинг вуличних сімейних дійств у 2017 році з фото і відео по кожному місту опублікований  за посиланням www.vsirazom.ua/family2017ua

Нагадаємо, що у 2016 році, згідно даних моніторингу руху «Всі разом!», сімейні фестивалі відбулися у 24 містах України. А традиція проведення вуличних сімейних свят зародилася ще у 2009 році у Києві, коли пройшов перший такий фестиваль «Всі разом – за сім’ю!»

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram