Підбірка кумедних петицій на сайті президента. Чому недолугі публікують, а просімейну петицію – ні?

Актуально
06.04.2023
Підбірка кумедних петицій на сайті президента. Чому недолугі публікують, а просімейну петицію – ні?

На офіційному сайті інтернет-представництва Президента України, де за законом, кожен мігби зареєструвати електронну петицію, все частіше зустрічаються дуже кумедні пропозиції.

Варто наголосити, що даний сайт створений для серйозних суспільно важливих громадських ініціатив, які потребують розгляду президента. Наприклад, петиції «за» або «проти» легалізації одностатевих партнерств мають місце бути на сайті, адже це дуже важлива тема у суспільстві в якому сім’я є однією з головних цінностей. Проте, чомусь офіційне інтернет-представництво Президента України публікує на сайті лише петиції «за» так звані одностатеві партнерства. А «проти» – ігнорує.

Нагадаємо, що наприкінці березня 2023 року, юристом Денисом Гриценком були подані 3 петиції на захист інституту сім’ї та недопущення легалізації інституту реєстрованих партнерств в Україні. Проте, ні одну з поданих петицій не оприлюднили, аргументуючи тим, що це не належить до повноважень Президента України.

Рух «Всі разом!» зібрав декілька із сотень кумедних петицій з сайту офіційного інтернет-представництва з дурнуватими заголовками та помилками. Зауважимо, що текст петиції повинен бути максимально зрозумілим – з чіткими вимогами та аргументами, грамотним. Заголовок має бути інформативним та відповідати змісту самої петиції – завдяки цьому громадяни одразу розуміють про що вона і так легше набрати необхідні голоси.

 1.  Розмістити в університетських бомбосховищах пивбари

«Пропоную розмістити, в разі очного навчання, в сховищах вузів (хоча б на базі технічних спеціальностей) барів зі слабоалкогольними напоями (до 6.8% ал. об.). Це також буде сприяти відвідуванню, бо більше студентів не дуже раді рішенню про такий формат навчання, а спуски по тривозі будуть їх тільки більше відлякувати. Тож вони замість того, щоб абсолютно забити на навчання лише краще почнуть ходити туди. Гроші з прибутку можна передавати напряму ЗСУ, а для технарів така перерва в навчанні не буде якоюсь незвичною проблемою», – аргументував автор петиції.

2.  Дозволити виїзд за кордон представникам ЛГБТ спільноти

«Дозволити виїзд за кордон представникам ЛГБТ спільноти, без будь-якої відповідальності».

 3.  Легалізувати проституцію

«Легалізація проституції є складовою базового принципу демократичного суспільства – свободи волі та має низку позитивних наслідків».

 4.  В Одесі замінити пам’ятник Катерині ІІ на пам’ятник американському актору Біллі Геррінґтону

Петиція одесита Олексія Матвєєва про те, щоб замінити пам’ятник російській імператриці Катерині ІІ на пам’ятник американському порноактору Біллі Геррінґтону набрала більше 26 тисяч голосів та отримала відповідь президента.

 5.  Покласти всі кредитні зобов’язання населення України на державу агресора!

«Багато українців покинули свої домівки, залишились без даху над головою, втратили роботу. Я вважаю, що просто необхідно покласти всі кредитні зобов’язання населення України на державу агресора!»

 6.  Або мобілізуйте або відпускайте за кордон

«Мобілізуйте або відпускайте, ми не раби».

 7.  Легалайз

«Дозволити на законодавчому рівні, вирощувати, та вживати в розважальних цілях канабіс. Курять всі, і доярки і депутати, а так і бюджет поповниться і життя простих растаманка, не буде поламане».

 8.  Відкрийте будь-ласка кордони 

«Відкрийте, будь ласка, кордони для мужиків, щоб можна було хоч десь працювати. Роботи нема, грошей нема, жити немає на що”.

 9.  Призвати 95 квартал до лав збройних сил України!

«Он ті гарні хлопчики ведучі на каналах по телевізору з гарними зачісками, які розповідають, що всі повинні захищати батьківщину, їм теж час на гарну зачіску одягнути каску».

 10.  Робота для безхатьків – штрафувати собачників, що не прибирають за своїми улюбленцями. Гроші нехай візьмуть собі.

«Прошу залучити безхатьків – до збору штрафів з собачників, що не прибирають за своїми улюбленцями».

 

Здавалось би, на серйозному сайті, який покликаний допомагати доносити важливі соціальні питання до президента, публікуються абсолютно будь-які петиції. Але водночас, петицію від пана Дениса, який так само має право на звернення та власну позицію – уповноважена особа з інтернет-представництва вирішила проігнорувати. А тобто, діє всупереч принципу рівних можливостей та підставляє такими діями Президента України.

 

Читайте детально про петиції:  «ОФІЦІЙНЕ ІНТЕРНЕТ-ПРЕДСТАВНИЦТВО ПРЕЗИДЕНТА БЛОКУЄ ПЕТИЦІЇ НА ЗАХИСТ СІМЕЙНИХ ЦІННОСТЕЙ І ОПРИЛЮДНЮЄ ПЕТИЦІЇ НА ПІДТРИМКУ ОДНОСТАТЕВИХ ПАРТНЕРСТВ»

«Скарга на Офіс Президента: петиції проти легалізації одностатевих партнерств не оприлюднено»

 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram