Перша іноземна поїздка Зеленського від початку війни – у Вашингтон

Актуально
21.12.2022
Перша іноземна поїздка Зеленського від початку війни – у Вашингтон

На середу, 21 грудня заплановано зустріч у Білому домі, президента Зеленського із президентом США – Джо Байденом.

Візит до Вашингтона стане першою іноземною поїздкою Володимира Зеленського після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Візит передбачатиме схвалення конгресом – 47-мільярдного пакету допомоги Україні та союзникам США по НАТО. Візит президента України стане підтвердженням тісного партнерства між США та Україною. За даними CNN, цього тижня Вашингтон може оголосити про постачання Україні зенітних ракетних комплексів Patriot, –  ракетних систем Patriot , повідомив американський чиновник CNN.

Попередньо, у вівторок спікер Палати представників Ненсі Пелосі надіслала всім членам Палати лист із проханням прибути в середу до Капітолію «для проведення спеціального заходу».

Нагадаємо, що у вівторок, 20 грудня, президент України Володимир Зеленський відвідав Бахмут, де нагородив українських військових, повідомив речник Офісу президента Сергій Нікіфоров. Президент відвідав передові позиції однієї з механізованих бригад на підступах до міста, заслухав доповідь командира про оперативну обстановку, матеріально-технічне забезпечення та пропозиції щодо подальших дій.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram