Огляд першого етапу гуманітарної допомоги від Руху “Всі разом!”

Актуально
18.03.2022
Огляд першого етапу гуманітарної допомоги від Руху “Всі разом!”

Розпочата агресором війна спричинила велике горе по всій території України. У деяких містах військові формування російської федерації штучно створюють гуманітарну катастрофу, де люди опиняються на межі виживання, а іноді просто помирають  від зневоднення та голоду. Орієнтовно три мільйони громадян шукають прихистку за межами України, а ті, хто лишився стають вимушеними внутрішніми переселенцями шукаючи безпечні місця перебування. Всі вони потребують практичної допомоги. Відкликаючись на численні людські потреби, Рух «Всі разом!» здійснює гуманітарну допомогу під час воєнного стану. І нижче буде представлений стислий огляд першого етапу надання такої допомоги.

У березні Рух отримав перший вантаж від дружньої Польщі та активно формує і надсилає пакунки для тих, хто найбільше потребує допомоги. Серед товарів, які надаються є наступні: вода, медикаменти, хліб, молоко, рибні та м’ясні консерви, макаронні вироби, олія, дитяче харчування, підгузки, ковдри, а також засоби гігієни. Адресатами виступають як церкви та організації, так надсилаються і за індивідуальними запитами.

Загалом, допомогу отримали вже двадцять два адресата з різних куточків України. Коробки із продуктами харчування, медикаментами та дитячими товарами були надіслані до Києва та Київської області, Кривого Рогу, Кременчука, Кропивницького, Запоріжжя, в Івано-Франківську область, у місто Дніпро, Черкаси та в села Черкаської області, в кілька сіл з Одеської області, в Рівне та в кілька населених пунктів в Рівненській області.

Дитячий будинок “Жива перлина”,  до складу якого входять 42 дітини, тимчасово базується у таборі Space Camp в селі Ступки, Тернопільскої області. Для дитячих потреб було доставлено кілька коробок із дитячим харчуванням, підгузками, предметами гігієни та товарами першої необхідності.

Церква «Відродження», яка надає прихисток тимчасово переселеним особам у місті Тернопіль також отримала кілька коробок із гуманітарною допомогою: дитячі товари, а також продукти харчування (хліб, молоко, макаронні вироби, консерви, ковбасу) та засоби гігієни.

До Києва у Церкву «Християнська надія» було відправлено чотири великих короба із продуктами харчування для загальних потреб прихожан. А також окремі посилки із товарами першої необхідності із метою адресної допомоги, яку отримали вже шістнадцять осіб.

Кілька сімей з різних областей приймають та піклуються про людей, які особливо постраждали від наслідків російської агресії: залишилися без будинку, речей, грошей тощо. Для підтримки таких родин у Черкаській, Рівненській областях, надіслано чотири великих короба із продуктами, пледами, ковдрами.

Також для родини  у селі Сміла Черкаської області, яка турбується про діток, що залишилися без батьківського піклування, було надіслано великий короб із дитячими товарами, підгузками та харчуванням.

Загальний об’єм наданої допомоги за перший етап гуманітарної допомоги становить двадцять вісім великих коробок. Висловлюємо окрему вдячність польській організації “Серце для України”,  яка допомагає збирати і направляти ці вантажі в Україну.

Нагадаємо, що Рух «Всі разом!» долучився до гуманітарного проєкту «УКРАЇНА. Допоможемо!» і входить до складу коаліції громадських і благодійних організацій, які від початку війни включилися у широку гуманітарну роботу серед нашого народу. Допомагаємо в евакуації, годуємо дітей і дорослих, знаходимо прихисток, оплачуємо транспорт, забезпечуємо ліками та багато іншого.

Закликаємо підтримати роботу Руху «Всі разом!» у гуманітарній місії «УКРАЇНА. Допоможемо!».

 Є запитання та пропозиції – ми завжди на зв’язку:
+38 (098) 858-4848 (дзвінки, SMS, Viber, Telegram).

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram