Закон “Про медіа”передбачає заборону свободи слова щодо ЛГБТ

Актуально
24.04.2023
Закон “Про медіа”передбачає заборону свободи слова щодо ЛГБТ

Відбулось засідання на тему боротьби з проявами дискримінації в медіа за ознаками сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності. Це сталось 18 квітня в Національній раді України з питань телебачення та радіомовлення.

У заході взяли участь громадські ліві ідеологічні організації та офіс Омбудсмена. Ольга Герасим’юк, голова Національної ради, зауважила, що це «важливе питання, яке потребує більшої визначеності й розуміння підходів для регулювання». Нині через набуття чинності Закону «Про Медіа» для ЗМІ є ризик опинитись порушником прав ЛГБТ-угрупування в особливості. Адже він передбачає заборону на свободу слова в частині тематики ЛГБТ, цитуємо: «Забороняється поширювати висловлювання, що підбурюють до дискримінації чи утисків щодо окремих осіб та груп осіб на основі сексуальної орієнтації, гендерної ідентичності». Якщо у медіа прозвучить так звана дискримінація до представників ЛГБТ, готуйтесь до можливого закриття телеканалу.

Руслан Кухарчук, голова організації «Всі разом!» роз’яснює у своїх соцмережах: «Фактично будь-яке публічне засудження ідей лгбт-угрупування загрожує, наприклад, анулюванням ліцензії для телеканала. Навіть за цитування Святого Письма в ефірі тепер можна закривати медіа. А лякати і закривати за такі висловлювання тепер має право Національна рада з питань телебачення і радіомовлення».

У засіданні Нацради брали участь гомосексуалісти й транссексуали. Про це зазначено на офіційному сайті та телеграм-каналі «Катарсис».
«Ці два красеня (на фото мужики, принаймні вони себе ними вважають) взяли участь у засіданні Національної ради з питань телебачення і радіомовлення щодо критеріїв визначення гомофобії в медіа. Згідно нового Закону про медіа, слова в ЗМІ проти ЛГБТ є неприпустимим і підлягатиме цензурі», – зазначають автори тг-каналу.

Тобто, відтепер медіа заборонено на державному рівні говорити чесно про ЛГБТ-угрупування та його учасників.

Але хто такі «ці два красеня»? Про це інформував телеграм-канал «Катарсис».
«Той що зліва – цікавився дитячим порно (пробивали  його запити у пошукових системах)».
Другий по праву сторону – на початку квітня 2022 року писав у соцмережах, що виступає проти українського націоналізму, не збирається відмовлятись від російської мови та проти гоніння на росіян. У своєму інстаграмі згадував про “жіночі документи” з якими має можливість виїхати з України.

Зазначимо, що на обговорення їх покликали з ціллю: «Почути думки людей, які краще розуміються на тому, які висловлювання, твердження можуть бути мовою ворожнечі до окремих категорій громадян».

Відомий український громадський діяч та активіст, військовий Євген Карась не оминув цю тему стороною. Закликав свою аудиторію писати листи на Нацраду із закликом відлучення гомосексуалістів від питань телебачення та радіомовлення. Він пише: «Дегенеративні виродки, транспедофіли, українофоби тягнуть слизькі щупальця до національного мовлення. Все життя ненавиділи все здорове, нормальне, українське. Досі жоден психіатр не видасть їм довідку про психічне здоров’я. А вони вже нав‘язують всьому суспільству що є нормою».

Руслан Кухарчук у телеграм-каналі пише: «Деяким органам влади, передусім законотворцям, слід нагадати: ви – тимчасові, а сім’я, природний порядок, нація і свобода слова – вічні і базові цінності. Ви будете відповідати за те, що зараз робите».

Нагадаємо, що 31 березня 2023 року набув чинності Закон України «Про медіа», а Закон України «Про телебачення і радіомовлення» втратив чинність.

Важливо зазначити, що сайт Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення, тобто державний орган, створений за кошти фонду «Відродження», заснований Джорджем Соросом. Його «місія» – це пробуджувати у суспільстві запит на рівність, проштовхувати рівність сфокусовану на ЛГБТ під лозунгами європейської інтеграції України.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram