Невідома третя стать вилучена з документів МОЗ України

Актуально
20.04.2017

Міністерство охорони здоров’я України вилучило невідому третю стать з проекту «Декларації про вибір лікаря з надання первинної медичної допомоги». Тепер в анкеті для пацієнтів пропонується до позначення лише дві статі: «Ч» – чоловіча, «Ж» – жіноча. Відповідне роз’яснення надійшло на адресу руху «Всі разом!» за підписом заступника міністра МОЗ Павла Ковтонюка.

Нагадаємо, що у первинному варіанті Декларації пацієнта містилася ще якась невідома стать, зазначена літерою «Н». Це відразу викликало величезний суспільний резонанс і протест. Тоді Міністерство охорони здоров’я ухвалило єдине правильне рішення – вилучити з проекту так звану невідому стать, дослухаючись до вимог громадян.

У листі МОЗ на адресу руху «Всі разом!» повідомляється наступне: «У розділі І Декларації «Дані пацієнта» у пункті 4 подається рубрика стосовно зазначення статі пацієнта, а саме: «Ч» – чоловіча, «Ж» – жіноча, а також додається Інструкція щодо заповнення Декларації про вибір лікаря первинної медичної допомоги (розміщено на веб-сайті МОЗ України за посиланням http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20170208_c.html)».

Громадянський рух «Всі разом!» продовжує відслідковувати процес вдосконалення документації МОЗ та інших міністерств і відомств. «Ми заохочуємо громадян бути уважними і активними, щоб не допустити зазіхання на традиційні сімейні і християнські цінності», – зазначає прес-служба організації.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram