Команда “Всі разом!” привезла Різдвяні подарунки у віддалені села Херсонщини

Актуально
26.12.2022
Команда “Всі разом!” привезла Різдвяні подарунки у віддалені села Херсонщини

25 грудня в Україні відзначали Різдво. Напередодні, 24 грудня голова руху «Всі разом!» Руслан Кухарчук та партнер руху – Володимир Багненко, вирушили у Херсон з гуманітарною допомогою та подарунками дітям.

У світлий день Різдва поїхали в гості у віддалені села, до яких не доїжджає гуманітарна допомога. У неділю вранці зібрались разом із місцевими волонтерами церкви «Преображення». Вони допомогли зібрати близько сотні пакетів з продуктів харчування та засобів гігієни.

Відразу поїхали розвозити набори по селах вітаючи з Різдвом. Відвідали кілька сіл: Первомайське, Гончарне та Кізомис. У селищі Первомайське залишилось понад сорок сімей. Рух «Всі разом!» за час війни були третіми, хто відвідав це село. У Гончарному залишилось 15 будинків у яких живуть сім’ї та пенсіонери. За час війни селян відвідали лише два рази. Ці два села є маленькими, але через постійні обстріли, населення потерпає та не має можливості придбати продукти, тому потребує допомоги.
Всі вони отримали продукти харчування до святкового столу, необхідні засоби гігієни та теплий одяг, що актуальний у зимовий період з відсутністю світла та опалення.

З нагоди Різдва подарували дітям – розмальовки. Також дитячі й дорослі Біблії, як нагадування про народження Ісуса, що визначає суть Різдва.

Під час роздачі пакетів, запитали мешканку села: «Скільки лишилось людей?». У відповідь, вона заплакала, тому що боляче бачити, як більшість втікає із рідного села, всі кого знала роками опинились далеко у розсіянні.

Також у Херсоні розвантажили крупні партії гуманітарного вантажу у міському волонтерському центрі «Анекс» (Ігор Цуркан) та релігійних громадах: церква «Преображення»(Жанна Степанова), церкві християн-баптистів “Острівська церква християн”(Олег Шаталов). Допомога буде розподілятись для потреб місцевих сімей, пенсіонерів, що опинились у скрутних обставинах.

“Всі разом!”

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram