Ілон Маск закликав народжувати дітей, бо цивілізація зникає

Актуально
08.12.2021
Ілон Маск закликав народжувати дітей, бо цивілізація зникає

Генеральний директор Tesla та SpaceX Ілон Маск попередив про те, що цивілізація зруйнується, якщо людство не вийде із демографічної кризи. Ілон на своєму прикладі захохочує інших народжувати, адже сам є батьком шістьох дітей. Він сказав, що людей катастрофічно не вистачає, а низькі коефіцієнти народжуваності ще більше падають. І саме це, за словами Маска, є найбільшим ризиком для цивілізації. Про це бізнесмен розповів під час заходу Wall Street Journal. 

Маск каже, що багато хороших розумних людей думає, ніби кількість населення на планеті безконтрольно зростає. Але він пояснює, що все навпаки – сумна статистика свідчить про глибоку демократичну кризу у усьому світі. “І якщо у людей не стане більше дітей, то цивілізація просто зруйнується”, – сказав Маск.

Особливий вплив на зменшення рівня народжуваності має рух “за те, щоб не мати дітей через побоювання щодо зміни клімату”. Аналітики кажуть, що цей рух впливає більше, ніж будь-яка попередня тенденція до зниження рівня народжуваності.

Нагадаємо, раніше капелан, священник, багатодітна мама та громадський діяч висловилися про те, що народження дітей – це основа обороноздатності країни. 

Рух “Всі разом!” уже десять років працює над творенням суспільної традиції міцних і щасливих родин. Зокрема, це відбувається через дії, спрямовані на побудову країни, де сім’ї і сімейні цінності є ключовим пріоритеом суспільної традиції і державної політики. Вуличний сімейний рух “Всі разом за сім’ю!” охоплює сотні тисяч учасників по усій Україні.

Руслан Кухарчук, голова руху “Всі разом!” каже: “Суспільство не здатне існувати без чоловіка та жінки, які укладають священний шлюб, народжують дітей і забезпечують життєдіяльність своєї сім’ї. Це базис української держави, це підвалини існування цивілізації. Нині часто чутно про права й інтереси особи. Проте сьогодні слід гучніше говорити про права й інтереси сімей. Тому наша мета – формування пріоритету цінності сім’ї: в особистій практиці, у суспільній традиції та у державній політиці. Тематичні вуличні заходи чудово цьому сприяють”.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram