Фрагменти віри Зеленського у зверненні на Національному молитовному сніданку США

Актуально
03.02.2023
Фрагменти віри Зеленського у зверненні на Національному молитовному сніданку США

У Сполучених Штатах Америки проходить Національний молитовний сніданок, щорічно у перший четвер лютого. У форматі відеозвернення президент України Володимир Зеленський звернувся до учасників, найпотужніших представників американської держави та суспільства. Був президент Байден, сенатори та члени Палати представників, лідери релігійних громад та різних політичних громад.

Промова Володимира Зеленського містила в собі чимало місць з книги Псалмів Давида, яка є частиною найбільш друкованої книги у світі – Біблії.

Декілька важливих думок з виступу на Молитовному сніданку: «Якщо ви звернете увагу на псалми Давида, то пригадаєте, яким частим у них є прохання до Господа почути молитву».

«Він дає можливість людям ставати кращими, а діям людей, римувати їхні надії з їхньою ж історією. Чи допомагає Він при цьому? Я впевнений, що так».

«Буває так, що люди можуть захитатися й думати, що Бог не чує молитви. Але нам як лідерам націй важливо протистояти зневірі».

«Віра це впевненість в Господі, який чує і який бачить, що у людини в серці».

Закликав робити все, що можемо, і так, як ми маємо, у протистоянні російському злу, щоб силою своїх дій доповнити силу наших молитов.

Зауважив, якби лідери країн, військові або цивільне населення не приймало участі у допомозі, світ би не вистояв у боротьбі. Сучасні лідери та країни як ніколи раніше, об’єдналися заради спільної мети. «Українці щодня просять вигнання загарбників з Батьківщини, а отже – відновлення миру. Ми віримо в Бога», – сказав Зеленський.

Нагадаємо, Національний молитовний сніданок проходить у Сполучених Штатах вже протягом 70 років. Цю традицію заснував у 1953 році президент США Девід Ейзенхауер. Подія супроводжується зустрічами та семінарами, які відбуваються до та після сніданку. Релігійним громадам, політичним та діловим колам надається можливість будувати міжособистісні продуктивні відносини.


“Всі разом!”

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram