Тато, мама, я – здорова сім’я!

Актуально
23.05.2013

Враження від Фестивалю сім’ї в Ірпені

19 травня в Ірпіні другий рік поспіль відбувся незбутній захід для всієї родини – Фестиваль сім’ї! Даний фестиваль проходив у рамках Всеукраїнського Тижня подружжя, присвячений розвитку інституту сім’ї та шлюбу в Україні.

Організатором фестивалю виступило Об’єднання церков Ірпінського регіону за підтримки міського голови Скаржинського В. Д. та міського відділу культури (керівник Антонюк Є. П.). Активну участь у проведенні заходу взяли також місцеві громадські організації (Асамблея громадських організацій «Розвиток Приірпіння», Центр сімейного розвитку «Щаслива родина»).

Почався захід із параду за сімейні цінності, де сотні людей пройшлися урочистою ходою від парку ім. З. Алієвої до центральної площі міста з транспорантами та святковими кульками, голосно скандуючи фрази «Тато, мама, я – здорова сім’я», «Міцна сім’я – міцна країна». Було приємно бачити сотні щасливих сімей різного віку  та небайдужу молодь, що в наш час ламких пріоритетів та цінностей переймаються проблемами сім’ї, та які взяли участь в ініційованому параді з власного бажання.

parad

На центральній площі на нас вже очікувала ведуча святкової програми Ірина Каленчук, готова з хвилини на хвилину розпочати дійство. Вона запросила до слова голову ірпінської міської влади – Володимира Даниловича Скаржинського та його заступника – Головкевича М. М., від церков-організаторів  – пастора Ірпінської Біблійної Церкви Миколу Романюка та пастора церкви «Царство віри» Олега Шумейко.

org-ri

«Фестиваль сім’ї має проходити під гаслом «Любов ніколи не перестає» – слова апостола Павла. Якщо у сім’ї з‘являється ідея, що любов пройшла, пора розлучатися – це неправда, це значить вона ще не починалася.  Зупиняються емоційні захоплення, почуття, а справжня любов, яка несе в собі Божественну іскру, не зупиняється, вона лише розвивається і примножається. Тому можу побажати одного – любіть Бога, а Його любов сповнить серця так, що ваша любов ніколи не перестане, а з роками буде лише зростати» – проголосив пастор Ірпінської Біблійної Церкви Микола Романюк.
Пастор Олег Шумейко наголосив, що актуальною проблемою для суспільства сьогодні є пропаганда толерантного відношення до одностаттевих стосунків, що уперто навіюється західним світом. Але Біблія однозначно говорить, що гомосексуалізм – гріх, а Господь задумав сім’ю як союз лише жінки і чоловіка.
Після виступів продовжилася творча програма. Глядачів порадував виступ дитячого танцювального колективу «Едельвейс» та місцевих митців співочого жанру. Серед них Софійка Матвєєва, яка заспівала милу пісню про маму.

edelveys

У цей час відкрилися усі дитячі та спортивні станції. Скільки забави вони готували для дітей та молоді! Хочеться відзначити різноманітні цікаві станцій для дітей різного віку – як творчі майстерні, саморобки своїми руками – квіти з паперу, ляльковий театр, караоке. Неабияк порадував після завершення зелений борщ, тут же на площі зварений.

ibc

mamin

Чудовим завершенням дня стала шоу-програма для малечі «Свято в клубі Суперкниги» з чарівним Робіком, Барбі та милим ведмедиком. Ця весела команда потішила дітлахів веселим гумором та піснями.
Різні служіння Ірпінської Біблійної Церкви прийняли найактивнішу участь у фестивалі. Так вчителіНедільної школи допомогли приготувати дітям цікаву саморобку – вітрячок, з біблійною заповіддю про шанування батька та матері. А служіння «Мамин вихідний» привернуло увагу наймолодших відвідувачів фестивалю – дітей від 2 до 5 років. Спортивне служіння запропонувало молоді та дорослим тенісний чемпіонат, вотербол (змагатися, перекидуючи кульки з водою, у справжню травневу спеку було особливо цікаво),  бадмінтон, це особливі змагання з клюшками для хокею. Окремо потрібно сказати про дитячий клуб «Авана» – він приготував дивовижну програму з естафетами та змаганнями на різний лад, де взяло участь близько 12 команд дітей різного віку. Усі переможці отримали цінні подарунки, що неабияк порадувало малих чемпіонів. Особливого терпіння і стійкості було потрібно відповідальним молодим людям за забави на надувних гірках і батутах, до який черга дітлахів, здавалося, не завершувалася. А часом виглядало, що малеча візьме ці атракціони штурмом.

945282_480989988638283_1142861811_n awana awana_champion gorki waterball

Збоку від сцени молода пара, взявшися за руки, уважно дивилася за дітками, що юрмилися під веселі акорди пісень Робіка. Ми вирішили поцікавитися у них, що вони скажуть про фестиваль сім’ї?

«Відчуття свята. Ми батьки, маємо двох дітей. Найбільша радість для нас – це радість наших дітей. На фестивалі для малечі створені всі умови, вони веселі, сміються, проводять дозвілля. Сім’я – це фундаментальні основи суспільства, тому цінності, заради яких тут об’єдналися  – це чудово. Ми кохаємо один одного, намагаємося бути разом, говорити компліменти, дарувати подарунки. Звичайно, робота займає час, але ми завжди спішимо один до одного».
Мабуть, це знаково, що ініціатором проведення такого загальноміського масштабного свята у рамка національного «Тижня подружжя» стали протестантські церкви Ірпеня та Приірпіння. Це важливо знаходити порозуміння та єдність, щоб проголошувати і утверджувати християнські цінності для родини та подружжя у нашому народі.
Щиро сподіваємося, що подібні сімейні заходи будуть добрим нагадуванням та заохоченням чоловікам і дружинам більше цінувати одне одного, розвивати і поглиблювати подружні стосунки та будувати їх на єдино вірних принципах, – які задумав для нас наш Творець.

Яся Сидорчук

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram