єОселя, Постанови №280 та №600: переваги і особливості кожної житлової програми. Роман Моісеєнко у Кабінет експертів

Експертиза
17.04.2024
єОселя, Постанови №280 та №600: переваги і особливості кожної житлової програми. Роман Моісеєнко у Кабінет експертів

Яка вартість нерухомості на заході та на сході України? Що робити тим українцям, житло яких знищене? Говоримо про три основні державні програми для допомоги придбання житла у новому випуску програми Кабінет експертів.

Експерт, власник агенції нерухомості «Сінай» та резидент аналітичного центру Кабінет експертів Роман Моісеєнко розповідає, що наразі у різних регіонах України спостерігається спад попиту та відповідно, вартості житла. «Останні місяці стабільно почала знижуватись вартість житла, адже попит і породжує цю ж вартість житла». Також підкреслив, що за статистикою на одного покупця є 20-25 обʼєктів нерухомості. Це означає, що наразі ринок нерухомості належить покупцю.

З огляду на ситуацію на сході України, зокрема у Харкові вартість житла впала. За словами експерта: «Не на 50%, і навіть не на 100%, а на значно більше». Водночас на західній частині України: «Там ситуація протилежна. За рахунок того, що навіть у тому ж Ужгороді чисельність населення до війни складала 120 тисяч. А після повномасштабного вторгнення там стало 240 тисяч». Тобто, населення зросло вдвічі. Відповідно цьому попит, і ціна житла значно зросла.

Також у студії поговорили про що постанови №280 та №600: які з цих державних програм діють для ВПО та сімей, які втратили житло внаслідок війни? Роман говорить, що постанова №600 розрахована для допомоги власників зруйнованого житла. А постанова №280 стосується внутрішньо-переміщених осіб (ВПО) саме з 2014 року та ветеранів АТО. Детальніше про переваги та процес оформлення – дивіться у цьому випуску!

Нагадаємо, що Кабінет експертів – це аналітичний центр руху “Всі разом!”. Його резиденти генерують нові ідеї і реалізують найкращі рішення для державних трансформацій і суспільних перетворень. Щотижня ютуб-канал Кабінету експертів публікує свіжі аналітичні прогнози профільних галузевих експертів. Кожний коментар, інтерв’ю чи тематична програма, які представлені на нашому каналі, провокують широкий дискурс і суспільний резонанс. Нестандартний погляд на соціально-політичні, економічні та культурні процеси в Україні, обговорення проектів готових рішень, актуальні коментарі про головне тощо.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram